Det blir ingen Storsjöyra i år.

ÖSTERSUND (JT)  – Tyvärr måste vi meddela att det inte blir någon Storsjöyra i år. Det är med stor sorg men vi är ändå hoppfulla inför 2021, säger Andrea Wiktorsson VD och artistansvarig på Storsjöyran AB.
På torsdagsförmiddagen kom beskedet från länets största och äldsta festival, som inte pausat sedan sommaren 1991.
– Vi laddar om inför 2021 och kan redan nu presentera Lars Winnerbäck på stortorgsscenen fredagen den 30 juli, berättar Andrea.
Det är många som berörs, bland andra lokala matleverantörer och teknikföretagare. Den lokala ekonomin som Yran medför var 2017 runt 90 miljoner enligt en undersökning som Etour genomförde då.
– Det är tråkigt, det drabbar väldigt många lokala leverantörer, men vi ser ingen annan utväg än att pausa Yran i år, säger Andrea.
Förutom Winnerbäck kan hon inte i nuläget säga så mycket mer om upplägget inför 2021.

Tyvärr måste vi meddela att det inte blir någon Storsjöyra i år. Det är med stor sorg men vi är ändå hoppfulla inför 2021, säger Andrea Wiktorsson VD och artistansvarig på Storsjöyran AB.

– Vi kommer att jobba för att få med så många som möjligt av de artister som var tänkta för Yran i år, säger hon.
Vad känner du just nu?
– Det är tungt, men det är positivt att vi idag kan gå ut med nästa års datum redan i dag, 30 – 31 juli, meddelar Andrea och tillägger att Yran är en nationell angelägenhet för musikälskare från alla håll i landet.
Borde inte Yran ladda för ett  party när Coronaepidemien är över?
– Bra ide! Den tar vi med oss. Vi får se om vi hittar nått då, säger Andrea Wiktorsson VD för Storsjöyran med längtan till slutet av juli 2021.
Johannes Adolfsson
[su_divider divider_color=”#ff890d” size=”10″ margin=”10″]
Denna och många fler artiklar kan du läsa i senaste e-tidningen! (Obs, kräver inlogg)