Uppsving för hockeyintresset i Bräcke

Mike Hooker är en välkänd hockeyprofil i hela länet, och en av eldsjälarna i Bräcke IK. Han var med och startade upp hockeyskolan redan för 10 år sedan. “Vi har fler lag nu än på många år. Det har inte varit så bra sen jag kom hit i alla fall”, säger han.

Fler ungdomslag än på många år

BRÄCKE(JT) Ishockeyn har fått ett uppsving i Bräcke igen – och det börjar redan med hockeyskolan. En drivande kraft är kanadensaren Mike Hooker.
– Vi har fler lag i föreningen nu än på många år, säger han.
Mike Hooker är en välkänd hockeyprofil i länet. Kanadensaren flyttade till Sverige så tidigt som 2002 för spel i Bräcke IK som på den tiden huserade i division 1.
18 år senare är han fortfarande kvar, nu med familj och villa i Bräcke.
Hockeyintresset har inte heller falnat. Han spelar i A-laget och håller också i hockeyskolan på lördagarna.
– Jag var med och startade upp hockeyskolan för 10 år sedan och nu har jag kommit tillbaka och håller i den igen, berättar Mike.
Även om han återkommer till att det viktigaste är att barnen har kul, så är det raka och tydliga instruktioner när han håller i träningen. Och alla lyssnar noga.

Hockeyintresset i Bräcke har fått ett rejält uppsving, och det börjar redan i hockeyskolan. Walter Edström och Billy Lindkvist spelar båda i Bräckes U8-lag. “Det roligaste med hockeyskolan är att man får lära sig så mycket”, säger Billy Lindkvist.

– Det roligaste är att man får lära sig så mycket, säger Billy Lindkvist, en av deltagarna.
Han och kompisen Walter Edström spelar båda i Bräckes U8-lag och har nyligen haft en duell mot ÖIK.
– Det gick ganska så bra. Det blev oavgjort, berättar Walter.
Mike Hooker har upplevt både dalar och toppar för hockeyintresset i Bräcke under alla år. Nu beskriver han det som att trenden pekar uppåt.
– Det är lite grann år för år när det gäller antalet deltagare i hockeyskolan, men överlag i klubben är det absolut en positiv utveckling. Vi har fler lag nu än på många år. Det har inte varit så bra sen jag kom hit i alla fall, säger han.
Vad är det som driver dig att fortsätta?
– Barnen. Jag har barn själv och tycker att det här är grymt kul. Vad ska jag annars göra?
SIMON GUNNHOLT
[su_divider text=”Tillbaka till sidans topp” divider_color=”#ff890d” size=”10″ margin=”10″]
Denna och många fler artiklar kan du läsa i senaste Jämtlands Tidning! (Obs, kräver inlogg)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Dela på print