Nu fylls återigen vagnarna med  färdiga charkprodukter från Trångsvikens Chark. Efter konkursen i somras köpte bröderna Åsling via Åse Bruk konkursboet och har nu tillsammans med de tidigare anställda Marcus Färnström 40 år och Lars Persson 57 år nybildat  bolaget Trångsvikens Chark AB som tre likvärdiga delägare. Fastigheten ägs fortfarande av Trångsviksbolaget.
Det är en hel del procedurer som ska till för att starta en livsmedelproduktion på nytt även om lokalerna är fina och väl anpassade för charkproduktion, bland annat måste hela anläggningen och alla rutiner återigen godkännas av livsmedelsverket. Särskilt kul tycker Marcus och Lars därför att det var att  man vid inspektionen inte fick en enda anmärkning vilket är mycket ovanligt. Den erfarna veterinären kommenterade det hela med att detta var första gången som hon helt utan anmärkning kunnat godkänna en anläggning vid första besöket.
Marcus har varit med sedan 91 då han sommarjobbade på ICA Trångsviken för familjen Paulsson som då även ägde charken. Han fick hoppa in på charken då det var någon som hastigt blev sjuk och sen blev han kvar. Han har trivts med jobbet och varit med och sett hur verksamheten förändrats under åren med nya ägare och nya lokaler och har skaffat sig mycket erfarenhet av vad som gått bra och vad som varit utmaningarna.
Idag är ambitionen enkel.
”Vi ska göra goda charkprodukter”, säger Lars, ”och leverera dem på en liten lokal hemmamarknad” tillägger Marcus.
Produktionen av det mest kända och efterfrågade produkterna som Trångsviken Korv, Trångsvikens pölsa och Ramseles rökta bacon sker måndag till torsdag och sen sätter Markus och Lars sig själva i den kylanpassade transportbilen och kör ut varorna till kunderna. Än så länge  Ica butiker från Duved till Brunflo med en avstickare till Hallen.
Ambitionen är att växa lagom fort.