Tjuvar tog sig in i deras villa under utlandssemestern

BRÄCKE(JT) Mitt under semestern i Italien fick de Malin och Stefan Pettersson från Bräcke ett samtal från sin dotter.
– Hon skriker i luren att det har varit inbrott i vårt hus och allt är upp- och nedvänt, berättar Malin Pettersson.

Fem familjer drabbades av inbrottsvågen i Bräcke då tjuvar länsade deras villor. För Malin och Stefan Pettersson var det inte roligt att komma hem efter Italienresan. Av dottern hade de fått reda på att tjuvar hade gått igenom hela villan.

– Vi kom hem vid midnatt natten mot torsdag och körde ett par varv runt huset. Men vi orkade inte gå in så vi åkte till stugan, berättar Malin Pettersson.

– Vi hade ju sett bilder som vår dotter skickat från huset. Det var verkligen inget man ville ta tag i mitt i natten, säger Stefan.

Polisen hade redan varit där liksom tekniker då paret under fredagen klev in i huset för att se tjuvarnas framfart.

– De hade verkligen letat igenom allt. De hade till och med slitit av madrasskydden, berättar Malin Pettersson och visar förödelsen i alla rum.

Kontanter och värdesaker har försvunnit, men paret är förvånade hur mycket som är kvar.

– Jag hade en klocka som var värd 4000 kronor som låg kvar och det var något dopsmycke i guld som de inte tagit. Jag hade rätt mycket dyr whiskey i barskåpet, men det var också kvar. Det känns som de har koll på vad som kan säljas vidare. Det märkliga var att de har tagit åtta stycken små burkar starköl, berättar Stefan.

Paret håller som bäst på med att gå igenom vad som saknas och det är framför allt saker som innehåller minnen som gör ont att mista.

– Båda mina föräldrar är på demensboende och jag har sparat deras vigselringar. Båda dessa ringar hade tjuvarna tagit och det känns förstås extra jobbigt, säger Malin.

Nu planerar de att sätta upp larm inom kort.

– Det jag funderar mest över just nu är när känslan av otrygghet ska försvinna. Jag har aldrig problem med att vara ensam och jag har aldrig varit mörkrädd. Men nu är jag mörkrädd och jag har sagt till Stefan att han åker inte bort och lämnar mig ensam förrän det där larmet är på plats, säger Malin Pettersson.

PATRICK SJÖÖ