Ännu en terrorattack i Europa.
Denna gång i EU:s hjärta.
Ett stort antal döda och skadade.  Några svenskar.
Och plötsligt poppar vår statsminister upp och vår inrikesminister och berättar i varje nyhetssändning om allt som ska göras och redan gjorts för att försvåra för terrorister.
Känns inte alls som om man vill ta billiga politiska poänger.
Och våra medier direktsänder…..och vad består sändningarna av, omtag på omtag av samma skakiga mobilbilder, direktrapporterande reportrar som spinner på några få fakta och annars spekulerar.
Som journalistik betraktat……nja… i Aktuellt kl 21.00 berättar en upphetsad Rolf Fredrikssson om husundersökningar och att det rapporteras att man hittat en IS flagga………..
Jag skulle kalla det här för falsettjournalistik, mycket flås och känsla inte mycket fakta………och det pågår time efter timme efter timme….
Om syftet är att skrämma upp folk lyckas man antagligen!
Kanske skulle vår svenska journalistkår istället ställa frågan…..
Hur ska den svenska polisen kunna förhindra terrorangrepp i Sverige?
Vi har under de senaste åren i vårt land haft nästan dagliga attentat, dödskjutningar och explosioner på gator, torg och i bostadsområden.
Det har inte varit terrorister utan vanliga kriminella.
Om polisen inte kan förhindra det bland kriminella gäng som bör vara välkända och enkla att övervaka…..hur ska de då kunna förhindra mycket grövre internationell terrorism?
De politiska och terrorattentat vi haft i vårt land de senaste 30 åren har alla kommit som en total överraskning för svensk polis.
Först när det small, dök självmordsbombaren på Drottninggatan upp på myndigheternas radar.
Det enda vi medborgare egentligen har märkt av myndigheternas insatser är att all typ av elektronisk och annan övervakning ökat.
Det med våra politikers benägna hjälp.
Övervakningsmöjligheterna har inte minskat möjligheterna för attentat på gatorna från vanliga kända kriminella.
Men terror ska man förhindra?