ÖSTERSUND(JT) I lördags klev Tesfaldet Tekie av Jämtkraft Arena för sista gången.
Nu återvänder han till belgiska Gent.
– Jag hade hoppats på ett bättre avslut, sa Tekie efter 1–1 i derbyt mot Sundsvall.
Över 6000 personer såg på när Östersunds FK och GIF Sundsvall delade på segern. Det var ingen större match spelmässigt.
ÖFK inledde klart bäst innan GIF Sundsvall kunde ta över taktpinnen. Tobias Eriksson sparkade in 0–1 för gästerna innan halvtidsvilan.
Efter 68 minuter fick så äntligen Jämtkraft Arena jubla då Hoam Aiesh hittade fram med en passning till Noah Sonko Sundberg som elegant satte kvitteringen. Det var dock en solklar offside på Hosam Aiesh då bollen nickades fram av Alhaji Gero.
Tacksamt för ÖFK i det läget att linjedomaren inte hade full koll på händelserna.
Det blev en avslutning där ÖFK försökte forcera in ett segermål. Närmast var Dino Islamovic med en stolpträff. Strax innan ÖFK:s tryck i slutskedet räddade Aly Keita en poäng efter en prakträddning på skott från Maic Sema.
Det här var ÖFK:s sjätte match i rad utan seger och nu går laget till sommaruppehåll med 14 insamlade poäng på 12 matcher. Tyvärr är botten på tabellen betydligt närmare än toppen.
För mittfältaren Tesafaldet Tekie blev det ett känslosamt farväl till fansen. Det var hans sista match i ÖFK-tröjan och nu återvänder han till belgiska Gent. I december 2017 lånades han ut från den belgiska klubben i 18 månader. Nu är lånetiden slut.
– Jag har haft en fantastisk tid och hat trivts väldigt bra. Jag har fått spela en del matcher och visat jämtarna vad jag går för. Det känns lite tråkigt att lämna mitt i säsongen, men jag har hela tiden vetat om planen. Det är klart att det är mycket som jag kommer att sakna. Framför allt snön och minusgraderna, sa Tekie och skrattade.
Att lämna klubben då man befinner sig i en svacka med sex matcher i rad utan seger tycker han är tungt.
– Ja, det är klart att det känns lite tungt. Jag hade önskat att jag hade lämnat ett lag i tabelltoppen. Men jag vet att det här laget snart kommer att lyfta. Vi har börjat hitta varandra lite bättre under de senaste matcherna.
Så här analyserade han sista matchen i ÖFK-tröjan:
– Första halvlek började vi bra första 15 minuterna. Sedan tog Sundsvall över helt och dominerade totalt. Vi kom in i halvtid och var frustrerade. Vi ändrade lite taktik och i andra halvlek tycker jag att vi går ut och kör över dom. Jag tycker också att vi var närmare segern. Men ser vi totalt på hela matchen så kanske kryss var rättvist.
Under söndagen flög han till familjen i Göteborg för lite semester innan ett nytt äventyr startar.
– Den 17 juni ska jag vara på plats i Gent när försäsongen börjar där. Det känns spännande att komma tillbaka dit igen.
ÖFK–Sundsvall 1–1 (0–1)
0–1 (38) Tobias Eriksson, 1–1 (69) Noah Sonko Sundberg.
Publik: 6072
Patrick Sjöö
Bild:
Här lämnar Tesfaldet Tekie Jämtkraft Arena för sista gången. Han avslutade med derby mot Sundsvall där lagen delade på poängen efter slutresultatet 1–1. Nu väntar spel i Belgien för Tekie.