Skolans källare fylld med 1,8 meter djupt vatten

HAMMARSTRAND (JT) Det blev en dramatisk skolstart för eleverna vid Anders Olof skolan i Hammarstrand när man på måndagen återkom efter påsklovet. En vattenfylld källarlokal gjorde att skolan blev utan både ström och vatten. Den 200 kvadrat stora lokalen var vattenfylld med 1,8 meter djupt vatten!
Räddningstjänsten i Hammarstrand hade fullt jobb med att dränera vattnet ur källaren som också är förråd den innehåller även en del elektronik vilket gjorde att skolan blev strömlös. Samtliga elever blev hemskickade, där årskurserna 4 och 5 fick med sig hemuppgifter medan årskurserna 6 till 9 kommer att få fjärrundervisning. Skolan kommer att vara stängd även under tisdagen, först måste man tömma lokalen på allt vatten och sedan blir det rörmokare och elektriker som bestämmer när skolan åter kan tas i bruk.
Räddningstjänsten var på plats vid 10-tiden sedan vaktmästaren larmat, räddningschef Hans Paulsson berättar att det var närmast en swimmingpool man möttes av.

Räddningstjänstens dräneringspump gick varm för att tömma ut allt vatten

– Ja det är ju en rejäl läcka och det är färskvatten alltså dricksvatten som har kommit in och man kan väl på goda grunder tro att det är en ledning inne i skolan som har brustit. Men vi kan ju bara försöka att så snabbt som möjligt få bort vattnet som vi uppskattar till cirka 400 kubik och just nu kommer en spolbil som ska hjälpa oss att tömma.
– Vi räknar med att det kanske ska vara tömt om några timmar, men sedan återstår ju det stora jobbet med att torka lokalen, kontroll var läckan är och åtgärda den samt se över det elektriska så att skolan åter får ström, säger Hans Paulsson räddningschef i Hammarstrand.
LENNART HOBRING
[su_divider divider_color=”#ff890d” size=”10″ margin=”10″]
Denna och många fler artiklar kan du läsa i senaste e-tidningen! (Obs, kräver inlogg)