KÖTTSJÖN (JT). Bengan Janson och Janne Krantz är ute på turné. De bor båda i Leksand och har känt varandra i 30 år. Janne spelade i Iggesundsgänget, där Östen med Resten växte fram, vilken Bengan har spelat i. Janne är glad över att ha Bengan för sig själv.

–Vi har många gemensamma beröringspunkter och umgås även privat med varandra, berättar Bengan.
Jannes fiol flyger snabbt och leksamt från klassiska toner och snabba rytmer, där Bengan dansar med i musiken genom sitt dragspel. De är tajmade och kör en lättsam repertoar vilken varvas med skämtsamma historier. Inom en inte allt för snar framtid kommer de spela in en gemensam skiva, än så länge säljer de soloalbum på platsen.
–De var så förtjusta i byn och lokalen så de kom året därpå för att spela in en liveskiva, berättar Britt-Elise Ohlsson som alltid varit på plats under spelningarna.
Kanske var det också Britt Elise varma välkomnande med den enligt båda artisterna, jättegoda köttsoppan, som fick Bengan och Janne att återkomma till en ort de förr aldrig hört talas om. En sak är säker, den varma och fina stämningen mellan publik och musiker är lika levande som applåderna efteråt.
–Köttsjöborna är duktiga och det är roligt att stötta dem, berättar Britt Danielsson som kommit för att lyssna.