Varav tre till Hallens hälsocentral

HALLEN (JT) I höst anställs sju läkare i Åre närvårdsområde. Det innebär bland annat att vakansen på Hallens hälsocentral fylls av tre läkare som delar på tjänsteutrymmet.
– Vi är jätteglada! Det känns skönt att vi äntligen ska få arbetsro både för patienternas och övrig personals skull, säger Sofia Leje, Närvårdsområdeschef för Åre hälsocentral med filialen Hallens hälsocentral.
Hela sex läkare kommer att erbjudas 3,25 tjänster.
– Det innebär fem specialister i allmänmedicin, det vill säga distriktsläkare. Samt en läkare på 25 procent med annan specialitet. Dessa läkare vill till vårt område och chansen är stor att de stannar här, uttrycker Sofia med glädje.

– Vi är jätteglada! Det känns skönt att vi äntligen ska få arbetsro både för patienternas och övrig personals skull, säger Sofia Leje, chef för Åre Närvårdsområde

Åre hälsocentral är en blandning mellan akutmottagning och vanlig hälsocentral.

– Det är viktigt att vi kan knyta till oss ytterligare specialister inom ortopedi och andra områden, förklarar Sofia.
– Två eller tre av de nya läkarna kommer att ta hand om Hallens hälsocentral, vilket är underbara nyheter för Hallenborna, konstaterar hon. Den nuvarande läkaren, Alf Lerner, kommer att fortsätta att arbeta i höst under introduktionen av de nya läkarna. Dessutom är det flera ST-läkare på gång till Åre närvårdsområde, läkare under specialistutbildning, något som ytterligare ökar läkartätheten.
– Härom dagen skrev vi kontrakt med en läkare med ortopedi som specialitet. Han har dessutom påbörjat utbildningen till sin andra specialisering som distriktsläkare. Totalt handlar det om sju nya läkare i Åre Närvårdsområde, berättar Sofia Leje.
JOHANNES ADOLFSSON
[su_divider divider_color=”#ff890d” size=”10″ margin=”10″]
Denna och många fler artiklar kan du läsa i senaste e-tidningen! (Obs, kräver inlogg)