Daniel Kindberg arbetsbefriades igår av styrelsen i ÖstersundsHem.
Det måste ha varit ett lätt beslut att ta.
Det går ju inte ha en VD som är frihetsberövad och som inte går att nå.
Men, detta är bara toppen på ett isberg. Det här kommer att handla också om korruption……
Och det är närmast självklart att det är posten som VD i Östersundshem som möjliggjort det hela………det och att man gett Kindberg tillåtelse att sitta inte på två stolar utan på hela stolsraden samtidigt.
En kvalificerad gissning är att Kindberg i sin egenskap av VD för Östersundshem och fd Peab chef lyckats tubba en nuvarande Peabchef att godkänna fakturor för jobb som inte utförts.
Kindberg har fått uppgifter om hur fakturorna ska utformas av Peab-chefen och informationen har skickats vidare till företagaren i Sollefteå.
Han har fakturerat Peab med falska fakturor som insidern sett till klarat kontroll och gått vidare internt i företaget och betalats.
Det skulle väl dessutom vara en överraskning om faktureringen inte ligger inlagd i byggprojekt som Peab i sin tur fakturerar Östersundshem.
Sollefteåföretagaren har i sin tur betalt hälften av pengarna som kommit in till ÖFK och behållt resten.
Vad Peab-chefen fått ut av det hela lär vi väl få reda på så småningom.
Peab har alltså betalt 9 miljoner för ingenting. Och det utfördes på ett sätt som gjorde att företaget själva inte upptäckte det.
Utan det var Skatteverket som vaknade till liv över hur mycket ett litet bolag med ingen personal fakturerade ett stort entreprenadföretag.
Och sedan dessutom skickade halva intäkterna vidare till ÖFK.
Ett kreativt och olagligt sätt att finansiera klubben.
Stämmer detta har jag svårt att se hur styrelsen och styrelseordföranden i ÖstersundsHem, Tord Andnor ska kunna sitta kvar.
Jag har även svårt att se att det hela inte ska få politiska konsekvenser på högsta politiska nivå i Östersunds kommun.
En förutsättning för det hela har ju varit att man tillåtit en kommunal VD att ta ut svängarna på ett sätt som knappast kan beskrivas som normalt!
Nu får vi se hur ÖFK tacklar det som hänt.
Vi får hoppas att klubben klarar av krisen!
På fredag får vi besked om Kindberg häktas eller inte.