STORHOGNA(JT) Tjejhelgen i Storhogna fortsätter att öka, i år slog man rekord både vad gäller antal utställare och antal besökare. Det hela började som en idé för 8 år sedan, eftersom man i mitten av oktober hade en ganska låg beläggning och ville hitta ett nytt koncept. Ett koncept som blivit lyckat, i år fick 40 utställare plats och det har varit kö till dessa platser. Utställarna är i huvudsak kvinnliga entreprenörer som själva är lite av målgruppen för helgen dvs att ge kvinnor tillfälle att få balsam för både själen och kroppen kombinerat med nytta och nöje. Birgitta i Oppinils i Hede är till vardags bonde men hon driver även en liten web-shop hemifrån gården.
–Att vara bonde är både en ekonomisk utmaning och ett ensamt jobb så tillfällen som dessa är guld värda, säger Birgitta.
Anna-Carin Persson som driver Fin InUnder i Östersund och i Örnsköldsvik trivs även hon på mässan och har förutom en marknadsplats, en föreläsning som hon kallar för BH-Skolan. BH:n är det viktigaste plagget, menar hon och att om inte BH:n känns skön och sitter snyggt så spelar det ingen roll vad man har utanpå. Föreläsningssalen var fylld av kvinnor som under dryga halvtimmen fick en ordentlig genomgång på allt som rör just vikten av kroppens och bröstens välmående kopplat till olika typer av BH:ar
Träning och hälsa genomsyrar annars anläggningen en helg som denna, deltagarna kan välja mellan allt från vattengympa till hårda utomhuspass med vinden som motstånd. En miljö som också lockar inflyttare till fjällvärlden. Anna Glad har just flyttat upp från Stockholm med sin man och två barn. De har ingen egentlig anknytning till Jämtland annat än en längtan till fjällen. De tar med sig jobbet och öppnar nu en klinik för Naprapati och träning lokaliserad i både Sveg och Lofsdalen.
TEXT OCH BILD
CAMILLA OLSSON


Stora som små nyheter läser du i Jämtlands tidning, prenumerera du också!
[vfb id=1]