HAMMARSTRAND (JT) För tredje året i rad arrangerades Puzzelmaraton i Hammarstrand. Det var Åsa Nilsson som fick en idé om att samlas och lägga puzzel tillsammans för tre år sedan, när så Carola Nilsson som driver Hotell Hammarstrand tände på idéen var saken klar.
20 entusiaster samlades och lade det första puzzlet med motivet New York på 32 000 bitar och pryder nu väggen i Hotellets reception. I fjol blev det motiv från Disneys sagovärld med allt från Askungen till Djungelboken på hela 40 000 tusen bitar med som nu pryder väggen i entrén till Hammarstrans Hälsocentral. Den här gången var det 35 deltagare som slöt upp till tre dagars puzzlande berättar Åsa Nilsson

Åsa Nilsson och Carola Nilsson.

Det blir allt större och större puzzel ni lägger Åsa, hur stort är det i år?
– I år är det ett på 48 000 bitar med motiv från hela världen, sevärdheter från 24 olika länder som så småningom ska pryda väggen vid Åre-Östersunds flygplats och dess ankomsthall och måttet blir 768 gånger 204 cm, så det är inget litet puzzel precis, säger Åsa Nilsson.
I takt med större puzzel och fler bitar så ökar även antalet deltagare som i år är 46 stycken, längst ifrån är mamma Solveig Aho och dottern Anna-Karin Bedouret som kommer från Agunnaryd i Småland. Mamma Solveig har varit med en gång tidigare medan dottern är med för första gången men det lär inte bli sista menade Anna-Karin. I övrigt är det deltagare från Östersund, Krokom, Hackås och även en deltagare från Avesta.
Det är ännu inget bestämt när det hela ska vara klart, mycket jobb återstår dels med själva läggandet och sedan ska det hela monteras och sättas på plats någon gång under våren.
 
TEXT OCH FOTO
LENNART HOBRING