STRÖMSUND (JT) Årets Dundermarknad går till historien som en av de bästa, med högsta besöksantalet och en otroligt bra stämning, som varken gick polis, arrangör eller bandet Takida förbi. Och sist men inte minst ett strålande väder!
Ingen behövde gå hungrig eller sysslolös förra helgen i Strömsund. Skoterrace på vattnet, där man körde en av sex kvaltävlingar på rundbana till SM, blev en publikdragare. Årets knallar var många till antal, med mycket motorinslag. Och så mat förstås, av alla dess slag till försäljning.
Annika Nyholm är med och organiserar Dundermarknaden och hon är mer än nöjd efter helgen:
–Förra året var det närmare 3500 besökare, vilket vi tyckte var mycket då, men i år kom det ännu fler! Man är ju alltid lite orolig, det är mycket logistik, och så är det mycket folk på en och samma plats, men det blev en lugn och rolig marknad med otroligt bra stämning, berättar hon.

Skoterrace! En av sex kvaltävlingar på rundbana till SM avgjordes under Dundermarknaden.
Skoterrace! En av sex kvaltävlingar på rundbana till SM avgjordes under Dundermarknaden.

Årets upplaga av veteranfotbollen gick av stapeln mellan olika åldersklasser från Strömsund. Fotbollen var tillägnad Roger Salomonsson som tidigare varit aktiv i orten, men som nu drabbats av sjukdom, men mådde gott i solgasset.
Ett annat inslag var Blås Grönt där Strömsund är först i länet med denna nykterhetskampanj för ungdomar. Cirka 70 ungdomar fullföljde den tävling som utlystes, där de med åldern 13-18 år fick blåsa i alkomätare vi fyra tillfällen under fredag och lördag kväll. Vinstpriser för över 30 000 kr var skänkta av lokala företagare, bland annat en skoterkortsutbildning. Förstapriset var 10 körlektioner.
På lördagkvällen inledde Småstadsliv med sin show, där efter spelade bandet Takida, som drog ca. 4000 inlösta besökare. De båda underhållande akterna lovordade publiken efteråt, berättar Annika:
–De var jättenöjda och påtalade vilken härlig stämning det var. Det var imponerade av publiken.
 
HALDO ARONSSON