JT:s CHEFREDAKTÖR VANN!
MÅNSÅSEN (JT). Det är söndag och jag har bingolott. TV:n står på. Håller på med något helt annat när jag hör att tvåans bingo börjar. Rusar in sätter mig i soffan. Får ganska raskt ihop en rätt rad som ger 100 kr. Ringer utan större förhoppning på lådchansen och en kvinna svarar. Där börjar minnet svikta och det hela bli lite diffust.
Men, jag kommer fram till Ingvar Oldsberg. Väljer en låda och får Stegen. Beslutar mig köra en rak linje med alla luckor längst till vänster och vinner, en ny Passat.
Det finns två företeelser i etermedia i vårt land som jag skulle beskriva som folkliga. Där vanliga människor kommer fram och för en kort stund får visa att det bor människor i Svenljunga, Krylbo, Nedre Soppero och Månsåsen. Det är radioprogrammet, Ring så spelar vi och Bingolotto!
I radioprogrammet får man prata mer och vinna mindre. I Bingolotto prata mindre och vinna mer.
Ska jag summera det som hände så var det overkligt. Och, att sitta med Oldsberg i luren och  titta på en tyst TV var frustrerande, bilden hade nämligen 20-30 sekunders fördröjning.
Visst var det roligt att vinna! Men, jag säger som många i radioprogrammet. Det var roligt att komma fram.
Och ni och jag som köpt lotter av och till under åren utan att vinna speciellt mycket. Tänk på att vi har gjort att under årens lopp våra hårt kämpande idrottsföreningar runt landet fått miljardbelopp till sin verksamhet. Det är ett bra skäl till att köpa lott.
Själv kommer jag naturligtvis fortsätta köpa lotter.
Och jag tror att lång tid framöver kommer jag att nypa mig i armen och tänka, var det bara en dröm?