…Och Storsjö Strand

Som alla noterat dansar ÖFK på slak lina. Själva fotbollsspelet funkar inte alls och det är väl förståeligt med tanke på allt som hänt och händer i bakgrunden.
En av närmaste dagarna måste man ha fått in tio miljoner och det kanske man löser nu när man har en ny vd, Lennart Ivarsson.
Att tidigare kritiske företagaren Nils Åke Hallström nu köper aktier i klubben skickar en tydlig signal till resten av länets näringsliv.
Klart är att klubben inte varit ett dugg transparent om sin ekonomi och det måste naturligtvis ändras.
Förhoppningsvis vänder allt snart och klubben kan igen bli något som länsborna är stolta över.
I rättegången mot klubbens fd store man Daniel Kindberg kräver åklagaren fyra års fängelse och sju års näringsförbud.
Och jag har tidigare gissat på att domen blir tre år.
Men när tingsrättens dom faller om någon månad blir det hela naturligtvis överklagat till Hovrätten och vi är säkert år från ett slutligt avgörande.
Men med tanke på att det pågår fler förundersökningar, bla kring Attefallshus-affären så tar det nog många år tills vi når vägs ände.
Jag har sagt det tidigare och säger det igen.
Den styrelse som satt i Östersundshem och Rådhuset AB har ett ansvar. Som styrelse bör de ställas till svars.
Det kommer naturligtvis inte att ske.
Inte ens styrelseordföranden under de år de flesta märkliga affärerna i Östersundshem skedde, Tord Andnor kommer naturligtvis att ställas till svars!
Tord vars erfarenhet av fastighetsbranschen närmast bestod i att han som tidigare kommunalråd dömdes för att ha åkt på en mutresa arrangerad av Riksbyggen.
Han uppbar också 227 772 kronor i årsarvode för att han jobbade 12 timmar i veckan som styrelseordförande i bolaget.
Mycket pengar för att inte sköta sitt uppdrag.
Att Kindberg tilläts sitta på inte två utan snarare ett halvt dussin stolar samtidigt är ett exempel på att Andnor inte skötte sitt jobb.
Det enda som är säkert i den här affären är att när pengar fattas är det i slutänden Östersundshems hyresgäster som får betala. I förlängningen även Östersunds skattebetalare.
Det kom i veckan klartecken till att bygga nästa etapp av Storsjö Strand.
Politikerna i fullmäktige väljer att inte alls lyssna på en stor kritisk opinion med kända namn som bla förra stadsarkitekten Harry Westermark.
Länet är så litet att när Kindberg dök upp som gubben i lådan och lyfte fram ÖFK hoppade det lokala politiska och ekonomiska etablissemanget upp på segervagnen för att glatt klappa varandra på ryggen under folkets jubel.
När det gäller Storsjö Strand är ett av länets största företag, Persson Invest inblandade i det som kallas en utveckling av området.
Den första etappen har effektivt stängslat in staden från vattnet och stänger klart ut människor från att flanera efter stranden.
Nu vill det politiska styret förvärra det hela genom att fortsätta bygga en mur av hus efter Storsjöns kant.
Förhoppningsvis stoppas det hela någonstans på den fortsatta vägen.
RALPH RENTZSCH