STOCKHOLM(JT) Efter tre raka förluster för ÖFK väntar ett hett derby mot Sundsvall på lördag.
– Det är en av årets viktigaste matcher. Vi ska göra allt för att våra supportrar ska vara glada då de lämnar arenan, säger Alhaji Gero.
ÖFK har inte vunnit någon av de fem senaste matcherna. De tre senaste matcherna har slutat med förlust.
Den fina poängskörden i inledningen gjorde att ÖFK hängde med fint i toppen. När det nu spelats 11 omgångar är det röd/svarta laget 13 poäng efter Malmö FF i toppen.
– Så här är det i fotbollen. Vi har varit i svackor tidigare och kommit tillbaka bra. Vi måste tro på det vi gör och jag hoppas även att våra supportrar tror på oss och fortsätter att stötta. Jag önskar att alla som kan tar sig till arenan på lördag. Det är någonting alldeles extra med derbymatcherna mot Sundsvall och nu ska vi vinna inför vår hemmapublik, säger Alhaji Gero som gjorde en bra insats i söndags då laget föll mot Djurgården med 3–1.
– Jag tyckte vi började rätt kontrollerat i söndags. Men det var en del som inte stämde och nu gäller de att rätta till misstagen.
Alhaji Gero lämnade ÖFK i augusti förra året för spel i Iran. Han skrev ett guldkantat kontrakt, men valde att bryta kontraktet under vintern. I mars var publikfavoriten Gero tillbaka i Östersund igen.
– Det är jätteskönt att vara tillbaka. Jag skrev ju på för Esteghlal i Teheran av en anledning, men det var inte värt det. Jag kände mig aldrig riktigt fri att leva som jag ville och började länga tillbaka till Sverige. Det kändes oerhört roligt att de ville ha tillbaka mig i ÖFK.
Alhaji Geros kontrakt går ut 15 juli i år och vad som händer då har han ingen aning om just nu.
– Det är ingenting som jag tänker på nu. Det enda jag har fokus på just nu är att vi ska vinna derbyt mot GIF Sundsvall på lördag. Vi behöver avsluta vårsäsongen med tre poäng. Då känns det betydligt skönare att gå på sommaruppehåll. Under uppehållet ska jag ta ställning till vad jag ska göra efter 15 juli. Jag kan bli kvar, men det finns andra alternativ, säger Gero.
Sundsvall har inlett säsongen svagt med bara två segrar på 11 matcher. En seger mot ÖFK innebär att Sundsvall lämnar bottenstriden och är då bara är en poäng efter ÖFK.
Att det ska hända ser inte Alhaji Gero som möjligt.
– Nej, vi ska vinna den här derbymatchen och fira segern med våra fans på arenan på lördag kväll.
PATRICK SJÖÖ
Bild
ÖFK:s anfallare Alhaji Gero ser fram emot lördagens heta derbymatch mot GiF Sundvsall på Jämtkraft Arena.