LÄNET (JT) Jämtlands Tidning går mot medieströmmen i landet och nyinrättar två redaktionella tjänster. Statistiken visar också att tidningen ända från starten 2015 ökat antalet prenumeranter i stort sett varje vecka.
– Med två professionella och erfarna journalister som Anders Lundin och Susanne Kvarnlöf kommer vi att höja kvaliteten ytterligare några snäpp, säger chefredaktör Ralph Rentzsch som är initiativtagare till Jämtlands Tidning.
Ralph är även majoritetsägare i koncernmodern Pobeda Publications som ger ut fler lokaltidningar, däribland Jämtlands Gratistidning och Strömsunds Gratistidning. Han är övertygad om att lokal journalistik har en viktig roll i länets utveckling.
– Vi har passerat 3500 prenumeranter och har siktet inställt på att nå 4000 i år.  Vilket tyder på att vi gör rätt i vår satsning på 100 procent lokaljournalistik, påpekar Ralph Rentzsch
Anders och Susanne är välkända journalister och har ytterligare en sak gemensamt: de är båda bosatta i Krokoms kommun. Det spekuleras redan i vad det kan innebära för lokalbevakningen. Skämt åsido, båda är vana att täcka ett stort geografiskt område och tar med sig ett brett kontaktnät.
Anders Lundin kommer i rollen som redaktionschef att coacha den växande skaran frilansmedarbetare, och även göra reportage.
Susanne Kvarnlöf som både skriver och fotograferar vill gärna utveckla tidningens bildspråk.
– Bildjournalisterna är på väg att försvinna. I dag är alla fotografer och det är positivt att bildflödet har ökat. Men alla har inte förmågan att berätta journalistiskt i bild. Jag är övertygad om att läsarna vill ha bra bilder, det är bara chefer i de traditionella mediehusen som tycker annat. I Jämtlands Tidning vill jag utveckla allt med bilden, från hur bilden tas till bildbehandling och tryck. Jag vill också höja statusen på bilden i tidningen, den måste få ta lite mera plats. Det bästa jag vet är att fota människor, det är det som gör det här jobbet, säger Susanne Kvarnlöf.