Söker fler sommargäster

GÄLLÖ (JT) Bolaget bakom skidtunneln i Gällö förbereder som bäst för att emot sommargäster. Långt ifrån allt kommer att handla om skidåkning.
– Om vi ska kunna erbjuda en bra produkt så måste vi bredda verksamheten. Det är det vi håller på med nu, säger Karin Gydemo Grahnlöf, ordförande i MidSweden 365 AB.
Karin Gydemo Grahnlöf tillträdde som ordförande i MidSweden 265 AB i januari då ekonomin var hårt ansträngd. Det är den fortfarande. Minusresultatet för 2020 väntas hamna på 2,1 miljoner kronor.
Men förhoppningen är att det ska gå vända med en bra sommarsäsong.
– Vi planerar för en hel del aktiviteter just nu. Affärsplanen går ut på att bredda utbudet. Det måste vi göra för att locka fler besökare, säger Karin Gydemo Grahnlöf.
Just nu håller de anställda bland annat på att sätta upp en liten tältby i naturen. Men det är inte vilka tält som helst. Glamping kallas det och handlar om att bo lyxigt – fast i naturen.
– Det är ungefär som canvastält. Det är som hotellrum fast tält. Du har en fast botten och inuti kan du ha vanliga dubbelsängar som på hotellrum. Vi kommer också ha tält som du binder upp mellan två träd (tentsile). Det blir som en blandning mellan tält och hängmatta, säger Karin Gydemo Grahnlöf.

Leder för cykling och löpning kommer att dras i skogarna runt skidtunneln.

Bolaget håller också på att dra upp leder i naturen.
– Vi vill skapa en vacker naturupplevelse för barnfamiljer. Det ska finnas schyssta leder både för cykel och vandring
Som Jämtlands Tidning tidigare har berättat kommer skidtunneln också att bli en knutpunkt längs St Olavsleden, som kommer att i skogen på berget ovanför skidtunneln.
– För oss är det jättebra att bli lite av ett pilgrimscenter. Det kommer vi att slå mynt av. Givetvis så ser vi gärna att de som vandrar bor över hos oss.
Leden beräknas stå helt färdig först nästa sommar. Tips om förbättringar dök också upp när skidlandslaget testade skidor i tunneln förra veckan.
– Timmarna gick fort och det var värdefullt att få göra skidtester här. Det är supersmidigt att allt finns på plats med omklädningsrum, dusch och lunch, säger skidstjärnan Charlotte Kalla till Bräcke kommuns hemsida.
Landslaget har dock föreslagit att skidtunneln närmar sig Torsby i utbudet, och blir mer av en träningsanläggning.
– Det kommer vi att göra. Vi har redan nu ansökt om att bygga ett utegym. Vi vill också bygga en rullskidbana och utveckla lederna för löpning, säger Karin Gydemo Grahnlöf.
SIMON GUNNHOLT
[su_divider divider_color=”#ff890d” size=”10″ margin=”10″]
Denna och många fler artiklar kan du läsa i senaste e-tidningen! (Obs, kräver inlogg)