Lastbilar tvingas till långa omvägar

MYRVIKEN (JT) Den södra halvan av väg 321 är snart klar. I Myrviken har det byggts en refug som i kombination med att trottoarerna förändrats gör det för smalt för den tunga trafiken att svänga vänster söderut när transporterna kommer öster ifrån, på väg 580.
Under förra veckan upptäckte Stefan Andersson, Myrviken och hans kollegor att det är omöjligt för långa trailertransporter att svänga vänster i korsningen i Myrviken. Tre transporter tvingades att köra rakt fram för att via Kinderåsen och väg 575 komma ut på 321:an vid Kövra, en omväg på 7 kilometer med bred och tung transport.
– Det är otroligt konstigt att de inte kunnat mäta och bygga det rätt, säger Stefan som är mycket kritisk till att refugen byggts så vägbanan smalnats av.
Vad säger då Trafikverket om situationen?
– Detta är projekterat som en vanlig korsning, jag har inte hunnit vara förbi och titta för att bilda mig en uppfattning om hur det är genomfört, säger semestrande Daniel Gideonsson Trafikverkets projektledare för ombyggnaden av 321:an.
Men är det rimligt att inte den tunga yrkestrafiken ska kunna svänga i korsningen?
– Det finns en tydlig ritning som jag ska ta fram så snart semestern är över och sedan kontrollera det hela innan vi kan göra något. Det är trångt på plats och vårt huvudfokus är att öka säkerheten för de oskyddade trafikanterna, svarar Daniel.
När kommer du att titta på refugen och korsningen?
– Vi kommer att titta på detta i början av augusti, då återkommer jag i frågan, säger Daniel Gideonsson på Trafikverket.
Stefan och hans kollegor ställer sig ändå frågande till hur passagen vid refugen kunde byggas så smal.
– Vi får verkligen hoppas att det går att ändra på bredden för så här kan vi bara inte ha det, slår Stefan Andersson fast.
Johannes Adolfsson
[su_divider divider_color=”#ff890d” size=”10″ margin=”10″]
Denna och många fler artiklar kan du läsa i senaste e-tidningen! (Obs, kräver inlogg)