Äntligen – Svenstahallen färdig

SVENSTAVIK (JT) – Jag står här och kan egentligen bara utbrista, wow!
Det var en glad och stolt Therese Kärngard, kommunalrådet (s) i Bergs kommun som tillsammans med fyra barn klippte invigningsbandet till den nya sporthallen, Svenstahallen!
Förskolebarn, skolbarn, mammor, pappor, mormor, morfar, farmor, farfar och andra släktingar och bergsbor hade mött upp till tisdagens invigning i Svenstavik.
I 35 år har det talats om det och i 50 år har hemkunskapslärarinnan Ingrid Berg väntat på en ny idrottshall för skoleleverna.
– Jag gick i skola här på 70-och 80 talet och redan då var vi hämmade av att den gamla var liten och hade lågt i tak, till exempel när vi skulle spela handboll, säger hon.
Hallen har kostat drygt 20 miljoner kronor och den blev nästan tre miljoner billigare än vad man avsatt pengar för!
– Nej, det är inte vanligt att det går åt det hållet och det är ju bra. Det känns jätteskönt att vi nu kommit i mål med det här, säger Mattias Persson, fastighetschefen i Bergs kommunala bostadsbolag.
– Vi har haft många invigningar i Bergs kommun i höst med förskolor och skolor och det här känns ju jätteroligt, fortsätter Therese Kärngard som gläds åt att man inte bara renoverade den gamla utan kunde satsa ordentligt så att den kan användas av både skolbarn, föreningar och allmänhet.
– Utmaningen i dagsläget för kommuner idag är att kunna både gasa och bromsa växelvis, för att ett samhälle skall kunna fortsätta att utvecklas, säger hon.
Eleverna då? Jo glädjen var stor även bland dem.
– Den här gympahallen är jättefin och fräsch. Den förra var liten och sunkig. Här finns massor av utrymme och olika saker att använda på gympan, säger trion Josefine Vallin, Isolde Sterner och Maria Lindström i klass 9 B som också var med och firade.
ERIKA MIKAELSSON