Vann skoterkrossen i Bruksvallarna

BRUKSVALLARNA (JT) Det blev inte helt oväntat Petter Nårsa som tog kommandot när årets SM-serie i skotercross inleddes på Völlarbanan i Bruksvallarna. Killen från Moskosel vann alla sina heat.
Som vanligt bjöd arrangerande Team Walles på fina tävlingar under lördagen. Med över hundra startande blev det en lång dag då både SM- samt Sverigecupkval skulle avgöras. I den tyngsta klassen var Petter Nårsa tämligen ohotat och i heaten ryckte ha omgående till sig en rejäl ledning och ingen kunde hota honom.
Intressant var det dock att se Marcus Ogemar, Östersund, som gjorde comeback efter lång skadeperiod och rehabilitering. Marcus såg ut att ta det lite lugnt de första varven men det gick snabbare och snabbare. Körde in som trea sitt första heat samt tvåa i andra heatet.
– Härligt att avsluta med en andra plats, det har varit en lång väntan det senaste året, sa en lättad Marcus.
Petter Nårsa får se upp när väl Ogemar kommit in i tävlingstempot.
[su_slider source=”media: 5133,5132,5130,5129″ link=”image” height=”440″]
Totaltrea i openklassen blev Adam Öhman. I stock hade hemmapubliken ett hopp att Gustav Salomonsson skulle ta en pallplats. Det fixade han, trots att han aldrig fick till det rätta flytet i sina heat. Det blev en fin tredjeplats.
– Jag får vara nöjd, man vill ju alltid vinna men körningen funkade skapligt, menade Gustav. Oscar Englund, Njurunda, och Gustav Sahlsten, Umeå, etta respektive två i Stock.
Bland damerna var det Thea Arnesson, Njurunda, som vann. Tvåa Wilma Jonsson, Storuman och Jenny Lundström, Skellefteå, som trea.
I Sverigecupen blev det en hemmaseger för Team Walles. Alfred Gunnarsson vann Stock SC efter snygg körning. Pallplatser även för Johan Rosenberg och Nemo Fahlander i ungdom 14-16.
HÅKAN PERSSON
[su_divider text=”Tillbaka till sidans topp” divider_color=”#ff890d” size=”10″ margin=”10″]
Denna och många fler artiklar kan du läsa i veckans e-tidning! (Obs, kräver inlogg!)