Jämtlands tidning – Bara lokala nyheter
Vi bevakar din kommun och vår gemensamma region.
För oss ligger inte din by/kommun för långt på sidan för att bevakas, hos oss är ingen nyhet för liten så länge den berör dig och dina grannar.   Vi har en otypisk ledarskribent som ger sin personliga syn på livet. Ett lokalt tillverkat korsord och hela veckans TV. Allt för endast 650 kr. Vi behöver fler prenumeranter och ni fler lokala nyheter!
Välkommen som prenumerant!
Regionen har ingen koll – Köpte pennor för 90 kr styck
LÄNET (JT) Region Jämtland/Härjedalen beräknar att årets underskott blir 215 miljoner kr.
Samtidigt har man beställt kulspetspennor för 360 000 kr.
Pimpeltävling i Gunnarvattnet – 10 000 kr kilot för siken.
GUNNARVATTNET (JT) Årets start på isfiske i Hotagenkortets cup ägde rum i Gunnarvattnet. 76 tappra fiskare trotsade dagstemperaturen på minus tjugo grader och en fjärdedel av dessa fick fisk.
Bred panna på väg till Sveg
SVEG(JT) Hos företaget Renewa i Lappo, nära Vasa i södra Österbotten i Finland, pågår arbetet med att färdigställa pannan till kraftvärmeverket, som kommer att lastas enligt tidsplan under första veckan i januari
Hur många humlor finns det i världen?
JÄRPEN (JT) Hur många humlor finns det i världen och hur många fjällhumlor finns det i Jämtland? På bion i Järpen surrar åtminstone ett tjugotal i ”Teater Fjällhumlorna” och de har funnits där ända sedan 2004.
Kulturen i Berg en familjeaffär? – Kulturchefs dotter fick pris, sambons tavla köptes in
SVENSTAVIK (JT) Bergs kulturchef har fullt upp. Hann ej med kulturmöten på två år. Under tiden fick dottern ett kulturpris och en tavla, målad av sambon, köptes in av kommunen.
Nyföretagandet ökar – Ny fotograf öppnar i Bräcke
BRÄCKE(JT) Fram till december i år hade 39 nya företag startats i Bräcke kommun. Ett av dem är fotografen Jeanette Laestander, som haft fotografering som hobby i många år innan hon bestämde sig för att starta sitt företag.
Bostadsbrist i Häggenås
HÄGGENÅS (JT) Lennart Granqvist, Clas-Olof Grönlund och Bodil Henriksson-Johansson är alla tre engagerade medlemmar i Häggenås Intresseförening och vill driva frågan om fler bostäder i området framåt.
Långbänk i Ragunda gav chefsavhopp
HAMMARSTRAND(JT) Efter fyra år som ekonomichef i Ragunda kommun lämnar nu Therese Östlin-Dahlgren sitt jobb och återgår till det privata näringslivet i Bispgården.
Fyrhjuling ersatte renarna i Backe
BACKE (JT) Tomtesmyg, dans kring granen, fiskdamm, julpyssel, fika och marknad – allt fanns när Fjällsjö Framtid fixade den traditionella julträffen i Sporthallen i Backe.