KALMAR(JT) När en skadad Aly Keita stannade hemma fick Sixten Mohlin chansen.
Han gjorde en jättematch mellan stolparna och var en stor anledning att ÖFK fick med sig en poäng från Kalmar.
– Jag var väldigt laddad då jag klev in, sa Sixten Mohlin.
ÖFK fick en drömstart då Dino Islamovic efter bara ett par minuter rullade in bollen efter passning av Jamie Hopcutt. Det kunde mycket väl också ha blivit 0–2 då Hopcutt inte fick träff då han fick ett jätteläge.
Men det var Kalmar som stod för de allra flesta vassa målchanser och Sixten Mohlin i målet fick visa sitt kunnande gång efter gång. De flesta av hemmafansen var säkert rätt besvikna i paus att deras lag låg under.
Det tog bara en dryg minut av den andra halvleken innan Fidan Aliti hade kvitterat för Kalmar och i det läget såg det tufft ut för ÖFK. Sixten Mohlin vägrade dock att släppa in fler mål och hade dessutom hjälp av målvirket. Han räddade också en straff av Romario.
– Det är klart att jag är nöjd med min egen insats även om jag kanske kom lite fel på vissa inlägg. Det är väl straffräddningen jag är mest nöjd med. Man räddar ju inte straffar så ofta, sa Sixten Mohlin.
ÖFK fick alltså lämna Kalmar med 1–1 och på lördag tar laget emot Häcken hemma på Jämtkraft Arena. Om Mohlins storspel betyder att han får en ny chans i målet har han ingen aning om.
– Det är ju tränaren som tar ut laget så det får vi se då. Men nu har jag i alla fall visat att jag håller i Allsvenskan. Får jag spela så är jag givetvis redo, säger Sixten Mohlin.
Han hoppas också på rejält med folk på lördag.
– Efter senaste hemmamatchen pratade vi faktiskt om att vi fick väldigt mycket energi av fansen. Det är otroligt viktiga för oss. Men vi vill förstås att ännu fler kommer och tittar. Vi är med i toppen och jag tycker att vi har visat kvalité, säger Mohlin.
Den förre Malmösonen har bara ett problem som nyinflyttad till Östersund. Det handlar om vädret.
– Ja, vad är det som händer? Det var så fint väder och jag hade förberett mig på sommar. Då börjar det snöa och är jättekallt. Jag har inskrivet i kontraktet att om det är under 10 grader under sommaren så har jag rätt att bryta kontraktet, säger Sixten Mohlin och skrattar.
PATRICK SJÖÖ
Bild
Nyförvärvet Sixten Mohlin fick chansen mellan stolparna mot Kalmar. Han gjorde en stormatch och mycket talar säkert för att han får stå även hemma mot Häcken på lördag.