BACKE (JT) Det blev en trevlig marknad i Backe, trots hällregn. Fjällsjömarknan firade i år 70 och marknadssamordnaren Arne Carlström är nöjd.
–Vädret var verkligen bedrövligt under lördagen men trots det var det en lyckad marknad.
Uppskattningsvis besökte 2 000 personer marknaden under förra helgen men många gick hem tidigt och vågade inte trotsa regnet för att gå ut på festplatsen under lördagskvällen. Trots manfall på festplatsen var det ändå trevligt och det gick att välja på dansbandsmusik, disco och en musikshow med musik från ZZ Rock.
Sommarveckorna, speciellt juli är hektiska i marknadssverige och det är svårt, för att inte säga omöjligt att hitta en helg som inte krockar med andra marknader. 35 knallar lyckades ändå Backes marknadskommitté få ihop.
–Det var meningen att det skulle komma drygt 40 knallar men några var dessvärre tvungna att lämna återbud, berättar Arne Carlström.

Fullt ös under Tobe Waterchallenge, snöskotertävlingen på vatten.
Fullt ös under Tobe Waterchallenge, snöskotertävlingen på vatten.

Sambaorkestern SambaNola från Örnsköldsvik ledde det årliga tåget.
Sambaorkestern SambaNola från Örnsköldsvik ledde det årliga tåget.

Under lördagen kördes också Tobe Waterchallenge, en snöskotertävlingen på vatten. 18 personer deltog i lördagens ”vattenskoter-tävling” och Jonny Johansson från Kalix som kör Ski-Doo vann tävlingen.
Under natten mot söndagen skingrades molnen och söndagens besökare kunde njuta av en av årets vackraste dagar.
Det årliga marknadståget bestod i år av sex ekipage och i täten gick sambaorkestern SambaNola från Örnsköldsvik. Traditionsenligt speglade ekipagen aktuella ämnen på ett satiriskt vis men med glimten i ögat. Det vinnande (och längsta) ekipaget blev ”Vi jobbar för Backe framtid”.
 
 
Något datum för nästa års marknad är inte bestämt än. Först måste räkenskaperna gås igenom.
–Vi hoppas naturligtvis kunna arrangera den 71:a Fjällsjömarknan första helgen i juli som vanligt, och då får vi hålla tummarna för bättre väder, säger Arne Carlström.
Aktuella ämnen speglade i vanlig ordning marknadståget på ett satiriskt sätt.
Aktuella ämnen speglade i vanlig ordning marknadståget på ett satiriskt sätt.

 
JOHANNES COLLIN