Premiärhelgen en succé

BRÅNAN (JT) I fredags var det premiär för sommarcaféet i Brånan. På gården hos Desirée Högström i Tossåsen, inte att förväxlas med Tåssåsen, har hon och kompisen Sanna Sjöstedt dragit i gång sitt café i gammelstugan.
– Vi är båda mammalediga och tänkte att det vore kul att testa detta, säger Desirée och fyller på kaffe till den första gästen för i år, Örjan Carlén från Örebro.
– Jag har stuga i Klövsjö och det var mitt barnbarn Isabell Carlén, Åsarna, som föreslog att vi skulle åka hit och fika, berättar Örjan.
Han har en mazarin och en småkaka på sitt fat.
– Det är gott, säger han i en tugga, riktigt gott, bättre än så här blir det inte!
Men hur hinner ni med detta när ni är mammalediga?
– Vi får bra hjälp med barnvakt och vi ska bara ha öppet tolv dagar sammanlagt så det ska nog gå, säger Sanna.
De båda caféföreståndarinnorna är sprudlande och fyllda av energi, de kommer att orka. Örjan från Örebro berättar kort versionen om hur han hamnade i Klövsjö då han och bortgångne sambon för många år sedan skaffade fritidshus i byn.
– Nu är det väldigt skönt att vara här uppe, jag kom upp redan i mars för att hålla mig i karantän, berättar Örjan. Han nämner att det är riktigt illa hemma när det kommer till coronan.
– Här törs jag till och med göra en utflykt hit det skulle jag inte tordas hemma, understryker han.
Barnbarnet Isabell och barnbarnsbarnet Stella Carlén gillar att umgås med farfar.

– Det är gott, säger Örjan i en tugga, riktigt gott, bättre än så här blir det inte!
Örjan Carlén tillsammans med barnbarnet Isabell och barnbarnsbarnet Stella var de första gästerna på sommarcaféet i Brånan.

– Det är härligt att få sitta här i det fina vädret och hinna med en fika tillsammans innan jag börjar jobba om någon timme, säger Isabell.
Vad satsar ni på för meny?
– Bullar, mazariner och andra smarriga gokakor och så har vi en mängd olika sorters småkakor, vi vill ha lite gammalt stuk på caféet men med ny touch, säger Sanna
Ni har tolv dagars öppet under fem veckor, hur vet man när ni har öppet?
– Vi lägger ut på vår Facebooksida, sommarcafé i Brånan, och så täcker vi över öppetskylten nere vid E 45:an när det är stängt, berättar Desirée.
Är ni nöjda med premiären i fredags?
– Det gick bra, det kom mer folk än vi tänkt oss. Över femtio personer kom på fredagen och lika många på lördagen, berättar Sanna.
Hur tänker ni framöver, kommer ni att ordna café även nästa år?
– Vi får se hur de går, det beror ju på intresset. Om vi känner att vi har tid kör vi även nästa sommar, säger de tillsammans.
JOHANNES ADOLFSSON
[su_divider divider_color=”#ff890d” size=”10″ margin=”10″]
Denna och många fler artiklar kan du läsa i senaste e-tidningen! (Obs, kräver inlogg)