Blev betydligt större än man hade räknat med

HAMMARSTRAND (JT)  Det var många som på lördagen sökte sig till Hotell Hammarstrand och den ”Tjejmässa” som var där. Där fanns ett stort utbud av det mesta, mat i olika former som marmelader, saft, bröd och mycket annat. Där fanns även kost och diet preparat, akvareller, kvilt och stickat från de olika 47 mässdeltagarna.
Det var kommunen som tillsammans med Hotellet och Vuxenskolan som drog igång mässan, Lena Sirkka från kommunen berättar att man har ett led-projekt från länsstyrelsen där vi har som delmål att inrikta oss mot tjejer, för att bygga nya nätverk och umgås med olika fritidsintressen och så vidare och där uppkom idéen att göra det här.
– Det är ju roligt att så mycket folk kom hit, betydligt större än vad vi hade räknat med men som sagt det blir ju roligare så än att vi varit här själv. Det är stort respons från både besökarna och mässdeltagarna så kanske vi framgent kommer att ordna något liknande igen när vi summerar den här dagen berättar Lena Sirkka från kommunen.

Lena Sirkka från Ragunda kommun. Foto: Lennart Hobring

En av utställarna på mässan var Ann-Kristin Rytterham fån Östjämtland som bland annat visade sina akvareller och en del annat, vad tycker du om den här mässan och hur har dagen varit?
– Det har varit roligt det som hänt här i dag, inte minst att prova på att måla akvarell där barnen tyckte att det var extra roligt men även vuxna. I övrigt roligt att så många besökt mässan även om det för min del gått lite trögt med försäljningen, men jag har ju fått visa vad jag har och kanske det återkommer några eller  någon som vill göra affärer längre fram menade Ann-Kristin.
Hur som hels ett lyckat initiativ från kommunen i samarbete med Hotell Hammarstrand och Studieförbundet Vuxenskolan.
LENNART HOBRING