LÄNET (JT) Jämtlands Tidning arbetar kontinuerligt med att göra tidningen mer lättillgänglig. Sedan en tid tillbaka finns taltidningen där personer med synskador kan få tidningen uppläst istället. Nu kommer även en e-tidning.

E-tidningen är en bläddringsbar kopia av den tryckta tidning du nu läser som man läser på skärmen. Detta är praktiskt för dig som vill läsa tidningen men inte har fått den levererad i tid, är bortrest eller av annan anledning inte kommer åt din tryckta tidning.

– Prenumeranter kan logga in via hemsidan med hjälp av sitt telefonnummer och sitt postnummer. Men vi uppmanar alla att byta lösenord när man loggar in första gången, säger Torbjörn Aronsson, e-redaktör på Jämtlands Tidning.

På Jämtlands Tidnings webbsida finns numera en flik för e-tidningen i övre högra hörnet eller i menyfliken för dig som går in med telefonen. Första gången du loggar in anger du det telefonnummer du har registrerat som användarnamn och ditt postnummer som lösenord i inloggningsformuläret. 

Är du osäker på vilket telefonnummer du angav när du blev prenumerant går det bra att prova med dina andra nummer istället. Fungerar det inte kan du höra av dig till tidningen.

– Det finns ett fåtal prenumeranter som inte har uppgett sitt telefonnummer och då ska man höra av sig till oss så får vi lägga in dessa kunder. Det bästa är att ringa kundtjänst direkt på 063-14 58 32, säger Torbjörn Aronsson.

Väl inloggad är det bara att trycka på det nummer du vill läsa så öppnas den tidningen. Du kan bläddra fram och tillbaka som i en vanlig tidning, zooma in och ut om textstorleken är svårläst samt söka efter speciella artiklar med hjälp av sökfunktionen. Den får mobilanvändare får fram genom att trycka någonstans på tidningen när den är öppen medan de som läser på en dator kommer åt genom förstoringsglaset i övre vänstra hörnet.

– Nu kommer e-tidningen erbjudas som ett alternativ utan extra kostnad till samtliga prenumeranter på papperstidningen. Dessutom finns möjligheten att bli prenumerant på enbart e-tidningen, säger Torbjörn Aronsson som lägger till att detta inte är ett steg i att ta bort papperstidningen utan att utveckla den.

 – Jämtlands Tidning startades som en motkraft till våra konkurrenters aggressiva digitaliseringsarbete och fram tills nu har tidningen bara blivit större för varje år med den modellen. Därför kommer vi även fortsättningsvis att prioritera en tryckt produkt, säger Jämtlands Tidnings chefredaktör Ralph Rentzsch.

CAJ KÄLLMALM

FAKTA Jämtlands Tidning
• Månadstidningen Jämtlands Gratistidning startades 8 maj 2014 och veckotidningen Jämtlands Tidning 8 maj 2015.
• Första tidningen kom i 700 exemplar, det senaste numret i drygt 3500. Gratistidningen kommer ut till samtliga hushåll i länet.
• Tidningen har sin huvudredaktion i Östersund och nu i juli öppnades en lokalredaktion i Strömsund. Lokalredaktioner i Berg, Bräcke och Krokoms kommuner är på gång.
• Tidningen har i nuläget tolv fasta medarbetare och ett tio-tal skribenter samt lika många unga reportrar.
• För att läsa e-tidningen går du in på www.jamtlandstidning.se/e-tidning och loggar in med ditt telefonnummer (ex 0701234567 eller 067012345) och postnummer. Här kan du också bli kund om du inte redan är det.