Gymmet flyttar till större lokaler

SVENSTAVIK (JT) Kroppsbolaget i Svenstavik expanderar. Just nu pågår ombyggnad av lokalerna i Industrihuset på Industrivägen i Svenstavik. Om allt går som det ska kan det bli invigning i sommar.
– Det är rätt pirrigt nu med Coronaepidemin, om vi tvingas stänga kan vi flytta i lugn och ro, men samtidigt blir ju tappet stort när det gäller inkomster. Det skulle vara väldigt tråkigt för oss och våra medlemmar om vi var tvungna att stänga, konstaterar Pontus Olofsson ägare av Kroppsbolaget i Svenstavik.
I nuvarande lokaler i centrala Svenstavik är det trångbott och med en rejäl hyreshöjning var valet enkelt.
– Det blir härligt att komma till en lokal där allt får plats och mer där till, våra besökare får dessutom mycket lättare att parkera vid nya gymmet, berättar han.
Allt började med 29-åringens eget intresse för välmående och träning.
– 2013-14 pluggade jag till personlig tränare i Stockholm och sedan tänkte jag jobba i Östersund men så fick jag höra att Kroppsbolaget sökte någon som ville ta över och det ville jag, säger han med en smula nostalgi i rösten. Under åren har verksamheten utvecklats och i dag finns ett enda träningsredskap från tiden innan han tog över i slutet av 2014.
– Det är en ställning för dipps. Den kommer alltid att vara kvar, den är lite oldschool men härlig och förmodligen omöjlig att slita ut, berättar Pontus.
När jag frågar om något udda hänt under åren dröjer inte svaret.
– Jag fick höra av någon som sett på sociala medier att det var fest i lokalerna, det var udda att komma dit och hitta ett gäng ungdomar som satt och drack när deras polare tränade, minns han.
Nu blickar Pontus och hans tre instruktörer framåt.
– Ursprungliga tanken är att flytten skall ske i början av maj, men i och med Coronaläget kan vi tvingas stänga, det vet vi ju inget om. Det känns tråkigt om nya gymmet skulle vara klart och ingen som kan nyttja det, menar han.

– Det blir härligt att komma till en lokal där allt får plats och mer där till, våra besökare får dessutom mycket lättare att parkera vid nya gymmet, berättar Pontus.

Pontus har lagt ner mycket tid och pengar på de nya 900 kvadraten på Industrivägen.
– Jag var faktiskt inne på att bygga själv, men detta blir toppen, säger han visionärt.
JT får en unik titt på lokalerna och jag får lova att inte berätta några detaljer. Men det blir stort och rymligt och en härligt öppen planlösning.
– Det ska bli en överraskning när vi har invigning, men allt som finns i nuvarande lokaler kommer att finnas här och mer där till, säger han med ett hemligt leende.
Det enda som inte följer med är solariet.
– Den nya lagen har gjort det så besvärligt att driva solarieverksamhet, på söndag är sista dagen vi har öppet, berättar Pontus.
Pontus far, Per-Arne, står i det som ska bli herrarnas duschrum och bilar ut med en ljudlig slagborrliknande jättemaskin.
– Jag skapar fallet som behövs för att vattnet ska rinna ner i avloppet, som leds ner i källaren, förklarar Per-Arne.
Pontus mor är också med i matchen.
– Mamma utbildade sig helt på eget bevåg till instruktör, innan hade hon tränat en hel del, det är riktigt trevligt att mamma och pappa är med och hjälper till, säger Pontus.
Vad återstår att fixa nu?
– Omklädningsrummen, kontoren och så måste vi ljuddämpa lokalen för det blir ett enormt eko och så kan vi inte ha det, säger han.
Vad gruvar du dig mest för?
– Ärligt talat är jag orolig för utvecklingen om vi måste stänga eller inte. Det skulle ju kunna bli ett ödesdigert beslut att byta lokaler likväl som det bästa, säger Pontus Olofsson till sist.
Johannes Adolfsson
[su_divider divider_color=”#ff890d” size=”10″ margin=”10″]
Denna och många fler artiklar kan du läsa i senaste e-tidningen! (Obs, kräver inlogg)