KROKOM (JT) Mitt i brinnande valrörelse så får Krokom ett nytt kommunalråd. Malin Bergman efterträder nämligen Maria Söderberg som Centerpartiets gruppledare redan 1 augusti.
Denna vecka säger Maria Söderberg upp sina politiska förtroendeuppdrag, bland annat som kommunstyrelsen ordförande och gruppledare för Centerpartiet. Det var Jämtlands Tidning som i vintras kunde avslöja att hon avslutar sin politiska karriär efter valet 2018. Nu står det dock klart att Malin Bergman kommer att ta över redan i sommar, närmare bestämt från 1 augusti.
Frågan är varför?
– Den stora anledningen är att vi jobbar med budgeten som ska gälla från 2019 till 2022, och då är det strategiskt att de som ska vara med i det framtida arbetet är med och styr redan nu, säger Malin Bergman.
Du är ju inne i en intensiv valrörelse, hinner du verkligen med att sköta uppdraget som kommunstyrelsens ordförande parallellt med det?
– Ja, det kommer faktiskt bli mindre jobb för min del. Jag kommer att lämna mitt jobb som socialnämndens ordförande med tillhörande följduppdrag, vilket i snitt har tagit 60-65 timmar under de närmaste två åren, berättar Malin Bergman.
Det blir i stället Andreas Karlsson som blir ordförande i socialnämnden, från samma dag som Malin börjat sitt nya uppdrag.
Frågan är hur länge hon får behålla sitt nya uppdrag – om det visar sig att Centerpartiet inte får behålla makten efter valet i september?
– Det blir åtminstone fram till årsskiftet eftersom ordförandevalen sker i november, men jag siktar på att sitta kvar eftersom vi ska göra vårt bästa val någonsin.
Malin Bergman blev även förra veckan invald i Centerkvinnornas förbundsstyrelse, och har sitt första uppdrag där redan till veckan då de ska uppvakta Jämställdhetsmyndigheten.
TEXT & BILD
ANDERS LUNDIN
Vill du också följa det som händer lokalt i din kommun? Prenumerera på Jämtlands Tidning.
[vfb id=1]