Robert Uitto har rest. Syftet med resorna vet vi inte riktigt eftersom dokumentationen saknas…….men han har redovisat dom på sociala medier säger han.
Resandet har kostat 174 000 kr hitintills i år och är enligt Uitto ingenting att hetsa upp sig över.
Det är klart att politiker ska kunna resa för att utföra sitt uppdrag. Men då ska de väl också redovisa vad de gjort?
Och vad som kommit ut av resandet?
Så länge det inte sker en öppen redovisning så känns det väl som om Regionrådet Uitto passar på att på andras bekostnad skolka ifrån trista och närliggande problem som tresiffriga miljonunderskott och annat som han inte riktigt verkar kunna tackla.
Ser att hans moderata kollega i Regionen, Christer Siwertsson haft synpunkter på de otroligt korkade övergångsställena vid rondeller i Östersund.
Då hetsar kommunchefen i Östersund Anders Wennerberg upp sig………
A, om regionrådet Siwertsson upptäckt det otroligt korkade i planeringen med övergångsställen vid rondellerna DÅ ÄR DET KORKAT.
B, Det har vi alla bilister i Östersund också upptäckt, det korkade! För länge länge sedan!
C, Kanske vore klädsamt om kommunchefen tog ett snack med de ansvariga tjänstemännen på kommunen?
D, Istället för att hänga upp sig på en språklig teknikalitet kanske energin ska läggas på att åtgärda och förhindra fler dödsolyckor?
E, Om nu någonting riktigt korkat som riskerar att människor dör kanske man ska fokusera på det?
Jag har väl aldrig tidigare hållit med Christer Siwertsson i något men i detta fall gör jag det.
Anders Wennerberg kanske ska prioritera att vara kommunchef och se till att alla tjänstemän gör det dom ska?  Gäller också en fungerande trafikmiljö?
Istället för att framträda som en kränkt prinsessan på ärten?
Det är direkt löjeväckande att en stad av Östersunds storlek har bilköer av impónerande mått under rusningstrafik morgon och kväll.
Dubbelrondellen vid Stora Kyrkan? Vad var det för snilleblixt?
Övergången vid Badhusparken? Hur tänkte man där? Bidrar enormt till de dagliga köerna. Sätt dit trafikljus som samlar upp gående och cyklister och släpp över dem i klump.
Är väl också bara en tidsfråga innan det sker en dödsolycka med de cyklister som satsar från torget och ner mot Badhusparken.
Det finns gott om helt snällt sagt ogenomtänkta  trafiklösningar i Östersund, kanske tjänstemännen i kommunen och deras chef ska koncentrera sig på att åtgärda dem istället för att ge sig in i en semantisk diskussion med en av länets politiker?
Jag kan inte säga att jag är speciellt imponerad av hur man arbetar med trafikfrågor i Östersund?
Kanske kommunchefen kan se till att det förbättras?
Om han har tid över?