ÖSTERSUND(JT) En seger på de 17 senaste matcherna.
På lördag krävs det seger i Falkenberg.
– Det är klart att matchen är extremt viktig. Nu är allt fokus på att rädda kvar ÖFK, säger ÖFK:s lagkapten Tom Pettersson.

Östersunds FK är den svenska fotbollsklubb som har fått flest rubriker under året. Tyvärr är det mest svarta rubriker då det går tungt på planen samtidigt som ÖFK hela tiden nämns i den uppmärksammade rättegången i Härnösand.

– Själv påverkas jag inte av allt runt omkring även om jag helst hade velat ha det lugnt. Jag kan ju inte tala för de andra grabbarna, det är säkert möjligt att vissa påverkas. Men då vi träffas på Jämtkraft Arena och tränar så är det i alla fall samma fina stämning som alltid. Alla är inriktade på att vi ska ordna upp den situationen som vi har försatt oss i sportsligt, säger Tom Pettersson.

Östersunds FK har bara vunnit fyra allsvenska matcher under hela säsongen. De flesta poängen skrapade man ihop i början av säsongen. Just nu skiljer det bara fem poäng mot jagande Falkenberg som ligger på kvalplats mot Superettan.

ÖFK-seger på lördag då de möter just Falkenberg ger andrum och ett bra läge för säkrat kontrakt. En förlust mot Falkenberg innebär att ÖFK är indraget i bottenstriden.

– När man tittar på att vi har en seger på de 17 senaste matcherna så ska vi nog vara glada att vi inte ligger under nedflyttningsstrecket. Vi får vara nöjda med att det är fler lag som har haft det kämpigt i Allsvenskan i år, säger Pettersson.

Att det har varit stor omsättning av spelare under året tycker inte Pettersson att man ska skylla de usla resultaten på.

– Givetvis är det aldrig bra att mista sina bästa spelare. Men vi har fått in bra spelare och jag tycker att vi har haft tid att spela in oss. Det har helt enkelt knutit sig i matcherna. Nu är givetvis inte självförtroendet på topp så nu måste vi vinna på lördag.

Trots kräftgången sportsligt så fortsätter fansen att stötta laget. Något som lagkapten Tom Pettersson både glad och rörd.

– Ja, man kan inte göra något annat än att lyfta på hatten hur de stöttar oss under matcherna. När jag går på stan eller på affären så får jag alltid positiva och stöttande kommentarer. Det är inte självklart att det är så i ett sådant här läge.

Tom Petterssons kontrakt går ut efter säsongen och om han blir kvar i Östersund är inget som han svarar på nu.

– Jag kan inte tänka vad som händer efter säsongen. Nu är allt fokus på att jag ska vara här och hjälpa till att rädda ÖFK.

PATRICK SJÖÖ