Ungt par från Gotland flyttar upp och tar över

HOTING (JT) De var trötta på Stockholm och ville göra något nytt, så tog de beslutet att ta över ICA Nära i Hoting. Officiellt tar det unga paret Einar Carlsson och Jennifer Gottberg över butiken den 1 juni, men flyttar snart till Strömsund där de fått en lägenhet.
– Vi har haft som mål att bli ICA-handlare, och nu passade det bra när butiken i Hoting fanns.  Jennifer har pluggat juridik, men insåg att det inte var något för henne, och jag har arbetat på ICA centralt. Vi är båda trötta på Stockholm och vill göra något nytt. Det ska bli jättekul att få börja jobbet i Hoting. Lite svårt var det att bestämma var vi skulle bo, men vi börjar med lägenhet i Strömsund så vi kan ha fullt fokus på butiken, så får vi se sedan, säger Einar.
Paret känner inte så väl till livet i inre delen av Norrland, men har bott en vinter i Sälen. De vittnar om intresse för skidåkning och friluftsliv.
– Det ska bli roligt att komma till Hoting, säger en förväntansfull Einar.
Båda har gedigen bakgrund inom ICA-sfären. Jennifers pappa har varit ICA-handlare på Gotland under hela hennes uppväxt och dessförinnan också hennes farfar. Det har gjort att Jennifer har haft många roller i en butik. Einar har arbetat bland annat som avdelnings-ansvarig och butikschef och nu senast på huvudkontoret med stöttning åt ICAs Kvantum-butiker.
Från början hade de båda tänkt sig att ha en invigningsfest i butiken när de landat i Hoting, men avstår med tanke på risken för coronasmitta.
– Men kom in och hälsa på så får vi säga hej, säger Einar.
Inger Kraft Etzler
[su_divider divider_color=”#ff890d” size=”10″ margin=”10″]
Denna och många fler artiklar kan du läsa i senaste e-tidningen! (Obs, kräver inlogg)