SVEG (JT). När Julia Persson från Sveg för några veckor sedan deltog i Miss Queen Of Scandinavia, fick hon inte bara upplevelsen av en magnifik galakväll. Hon fick även en av de nio finalplatserna och till sist även utmärkelsen som nu ger henne en plats i Face Of Beauty International World Final i Ulaanbaatar, Mongoliet, i september. 
–Vi kommer till en början att vara med i ett projekt som heter I am me, där vi kommer att resa runt i Kina och Mongoliet. Syftet med projektet är att stärka unga kvinnors självkänsla, säger Julia Persson.
En två veckor lång representationsturné väntar alltså Julia till hösten, en turné som hon gör tillsammans med 59 andra tjejer från hela världen. Avslutningsvis hålls själva världsfinalen, där Julia alltså kommer att representera Sverige.
Så, hur känns det Julia?
–Jag var nervös inför tävlingen i Stockholm och tyckte att det kändes overkligt att vara en av tjugo deltagande. Men det är ju ingenting mot det här, att få representera Sverige i Miss Face Of Beauty, det går ju inte ens att beskriva. Det bästa med det här är att det inte bara är utseendet som räknas, utan att man faktiskt gör något bra av det. Att kämpa för unga kvinnors självrespekt är något som känns väldigt viktigt idag. Det här är så stort för mig, det häftigaste jag varit med om, säger Julia.
 
Jessica Grip
Reporter