Kommer närmare Bräckeborna

BRÄCKE (JT) För att kunna bedriva riktig lokaljournalistik öppnar Jämtlands Tidning redaktion i Bräcke. Veteranreportern Simon Gunnholt visade runt i lokalen där JT:s nya filial öppnas.
Från en kontorslokal bredvid Coop i Bräcke kommer Jämtlands Tidning rapportera om allt som försiggår i kommunen. Det kan röra sig om både stora och små nyheter och Simon Gunnholt säger att närheten till folk är en viktig del i att bedriva bra lokaljournalistik.
– Det är viktigt att förtroendet finns där och det kan man bygga genom att faktiskt vara på plats och lyssna på folk som har något att berätta, säger han.
Simon har sedan han började på Jämtlands Tidning skött bevakningen av Bräcke kommun och han säger att öppnandet av en lokalredaktion var ett logiskt och spännande sätt att utveckla verksamheten.
– Det är alltid roligt med möjligheten att komma ännu närmre folk. Bra journalistik ska bedrivas på plats. Nära berättelsen, säger han.

Bertil Norbeck och Simon tittar på de gamla postbussarna som står uppradade på Brattbytorpets museum.

Simon pendlar nästan dagligen till Bräcke för att kunna hålla bevakningen på den nivå han strävar efter. Det ska alltid finnas utrymme och tid för Bräckebornas tankar och åsikter. Han säger att lokalredaktionen kommer göra det lättare att faktiskt höra rösterna som vill komma till tals.
– Pendlingen är väl egentligen inte ett problem, men med lokalredaktionen i drift kommer det vara mycket mer effektivt att arbeta. Utbytet med folk blir mer direkt, säger han.
Efter att Simon visat runt i lokalen är det dags att ge sig ut på jobb. Första stoppet är vid Bräcke kyrka där Simon får en vägbeskrivning till Brattbytorpets motormuseum och ett hedersuppdrag: han får ta med sig några nya papperskorgar till Brattbytorpet när han ändå ska åt det hållet. När vi kommit fram är det med kamera och nya papperskorgar i hand som Simon hälsar på Bertil Norbeck som är ansvarig för museet.
– Jag skulle åt samma håll. Klart man hjälper till, säger Simon.
Nu i veckan öppnas dörrarna till lokalredaktionen och förhoppningen är att så många som möjligt ska komma dit och hälsa på – på ett säkert avstånd.
[su_divider divider_color=”#ff890d” size=”10″ margin=”10″]
Denna och många fler artiklar kan du läsa i senaste e-tidningen! (Obs, kräver inlogg)