Något som vanligt från varje kommun i länet i veckans fullmatade tidning
Tioåring vann över Krokoms kommun i skolskjutsfråga
KROKOM (JT) Tioårig pojke i en av Krokoms byar fick dispens av Barn och Utbildningsnämnden från avståndsgränsen på minst 3 kilometer för att få skjuts till skolan. Men inte för hemfärden. Föräldrarna ansåg skolvägen som farlig speciellt vintertid och överklagade till Förvaltningsdomstolen och fick delvis rätt.
Tack vare privat donation kan taken vid Gammelgården bytas ut
SVEG (JT) Nu ska taken vid Gammelgården i Sveg äntligen renoveras. Taken till flera av husen är i mycket dåligt skick. Men tack vara en privat donation på 500 000 kr och stöd från landsbygdsprogrammet och Länsstyrelsen satsar nu Hembygdsföreningen 1,4 milj kr i renoveringsprojektet.
Läkarbristen löst i Hallen
HALLEN (JT) Nu våras det för Hallens hälsocentral. De tidigare problemen med brist på läkare och patienter sittande fast i telefonkö för att komma fram är äntligen över.
Första spadtagen – nu byggs det nytt i Berg
HACKÅS (JT) I tisdags morse togs det första symboliska spadtaget till de sex nya tvårumslägenheter som kommer att byggas i Hackås under våren.
Jimmy vässar formen inför VM-kval i isracing
STRÖMSUND (JT) I ett spännande skiljeheat i isracing på Kallehov Örnsköldsvik, vann Jimmy Olsén frpn Strömsund MC mot Nicklas Svensson från ÖMK.
Pang på vargproblem i Bräcke
BRÄCKE (JT) Efter en snabb beslutssväng beslutade länsstyrelsen avliva tre vargar under den gånga helgen.
Wera i Hammarstrand vägrades åka buss
HAMMARSTRAND ( JT) Det var i början av november som 14-åriga Wera Ericsson från Hammarstrand nekades att åka buss till Östersund. Tekniska problem gjorde att kortet uppfattades som ogiltigt.
Travtips
ÖSTERSUND (JT) Nu på måndag är det travdags på Östersundstravet igen och då handlar det om årets första lunchtävlingar med första start kl 12.20 och V4-spel. Rolf Johnsson tipsar som vanligt när det är travdags. Denna vecka får våra läsare följande systemförslag. Kostnad 100 rader = 200 kr
V4-1: 6,11
V4-2: 2,3,9,10,12
V4-3: 6,8,9,11,15
V4-4: 2,9