HOTING (JT) Koncernen I.A. Hedin Bil AB har genom sitt dotterbolag Bavaria Sverige Bil AB, tecknat om förvärv av Ivars Bils verksamhet i Östersund. Jörgen Ericsson, delägare i Ivars Bil AB, meddelar att detta på inget sätt kommer påverka övrig verksamhet.
– Vi vill minska verksamheten och inrikta oss mer renodlat på Hoting, Sollefteå och Storuman, säger han.
 Efter överlåtelsen den 1 september i år kommer I.A. Hedin Bil att ha 100 anläggningar i Sverige, Norge och Belgien, varav 9 stycken drivs av dotterbolaget Bavaria Sverige Bil AB. Förvärvet avser endast Ivars Bils BMW- och Nissanrörelse i Östersund. I dagsläget omsätter verksamheten 105 miljoner SEK, med en försäljning om ca 350 bilar/år. Överlåtelsen berör 16 anställda. Ivars Bil AB fortsätter att bedriva verksamhet i Hoting, Sollefteå och Storuman där man representerar märkena Nissan, Subaru och Citroën.

Jörgen Ericsson, delägare Ivars Bil AB.

– Det känns tryggt för oss att mot våra medarbetare och mot våra kunder att lämna över till en så stor och seriös aktör. En förutsättning för denna försäljning har varit att köparen ska dela våra värderingar, målsättning och vision, och här har vi hittat en fullträff. I denna nya regi är jag fast övertygad om att möjligheterna och mervärdet kommer att växa, säger Jörgen Ericsson.
Han berättar vidare att beslutet att sälja rörelsen i Östersund inte har något att göra med tidigare års ekonomiska bakslag.
– Vi har haft ett par tuffa år. Men vi har investerat mycket och det har varit omorganisationer.  Nu är vi på banan igen och vi har en positiv utveckling och står stadigt i dag. Det är ett stabilt och starkt bolag. Det är ett personligt beslut av mig och min bror Niclas att vi vill minska verksamheten och inrikta oss mer renodlat på Hoting, Sollefteå och Storuman, säger Jörgen Ericsson.
På huvudkontoret i Hoting arbetar i dag 11 personer, däribland Jörgen och hans bror Niclas Ericsson. Fem anställda i Sollefteå och en anställd i Storuman.
På frågan om överlåtelsen 1 september kommer påverka de andra filialerna, säger Jörgen att det inte kommer innebära några större förändringar.
– Vi kommer köra på som vanligt i Östersund fram till överlåtelsen, likaså i Hoting, Sollefteå och Storuman – konstigare än så är det inte.
Gäller detsamma för Ivars Bilmuseum?
–  Absolut. Vi har öppet precis som vanligt!
LINA WAHLNEMO
FOTOGRAF: IVARS BIL AB