Förening ger upp försök om förskola i Norråker

NORRÅKER (JT) Norrskenets Kooperativ ger upp sitt försök att få igång en förskola i Norråker. 
Trots ett förslag om 200 000 kr av årets bygdemedel kommer kooperativet att tacka nej till pengarna.
Otaliga uppvaktningar hos kommunen om en omstart av förskolan i Norråker har mött ett kompakt motstånd hos politikerna. För två år sedan lades förskolan i Norråker ner.
– Det ser väl bra ut för kommunen nu att det ändå blir bygdemedel. Det är väl för att stilla sitt dåliga samvete. Men nu är sista ordet sagt. Vi river kontraktet till lokalen där förskolan var tänkt att vara och vi tar inte emot pengarna. Vi har gjort vad vi har kunnat. Det är som kommunen bara väntat på att vi ska fixa själva, 200 000 kr är bara ett orosmoment för oss. Det känns som att kommunen börjar vid OK och slutar vid ICA Solbacken, säger Magnus Wennberg, ordförande i Norrskenets förskola.
– Kommunen har sagt att om det finns underlag så startar förskolan, och jag tänkte att då är det väl bara att låsa upp. Men så blev det inte. Föräldrarna får fortsätta skjutsa barnen till Kyrktåsjö, säger Magnus Wennberg.
Kommunen har som svar på ett medborgarförslag om att öppna förskolan sagt att barnantalet inte räcker till och att kostnaderna är för höga att starta en förskola.
– En förskola betyder massor när man jobbar för inflyttning, om det ska vara en bygd att flytta till oc leva i. Det här är otroligt tråkigt. Föräldrar försökte, men det är egentligen inte deras ansvar att lösa frågan, säger Johannes Collin från Övre Tåsjödalen Framtidsförening, en av undertecknarna till medborgarförslaget.
INGER KRAFT ETZLER
[su_divider divider_color=”#ff890d” size=”10″ margin=”10″]
Denna och många fler artiklar kan du läsa i senaste e-tidningen! (Obs, kräver inlogg)