Jag brukar beskriva mig som en sportdyslektiker, jag ser det men jag kopplar inte riktigt.
Det är så illa att min gamle gympalärare, Örjan Sandler, som förresten tog OS-brons i Grenoble 1968 på skridskor, 10 000 meter, han kan vara den enda nu levande människa som sett mig springa!
Även om jag är ett dåligt exempel försöker jag få mina barn intresserade att idrotta. Och det har gått ganska bra.
I helgen var jag och barnen och såg ÖIK spela mot SK Lejon, förutom att det var första gången den nioåriga dottern var på hockey så blev det rena slakten.
Östersund vann med 9-0.
Sonen, också han nio fick expertkommentera till sin syster.
Och hon älskade det hela, och är nu inne på att hon kanske ska börja spela hockey.
Måste vara hoppande gener.
Men, kul att de blir intresserade.
Som journalist  lärde jag mig några saker från starten. Fråga, förstår du inte fråga mer, har du minsta tvivel om något, kontrollera.
Det var i och för sig över 30 år sedan när man ställde krav på journalister.
Någonstans däremellan och nu hade Posten en kampanj där man ville få svenskarna att skriva mer brev……mottot var skriv som du talar.
I veckan såg jag att en kollega i en av de konkurrerande tidningar som kallar sig lokala fast de mest innehåller byråmaterial anammat detta.
En större flaska, skrevs där som det ljudhärmande, Damachan……………..
Wikipedia, förklarar att Damejeanne är ett större flaskliknande kärl tillverkat i klart eller färgat glas.
När jag en gång började som journalist, tvingades man gräva fram ett uppslagsverk, en kunnig kollega eller någon annan kunskapskälla om man ville ha det rätt.
Idag slår du några nedslag på tangentbordet.
Varje dag ser jag liknande saker i våra medier. Jag vill påstå att detta är en ren oförskämdhet mot läsaren, lyssnaren, tittaren.
Ni ska naturligtvis ha rätt information från början.
Eller som min far, snickaren sa en gång…..det tar lika lång tid att göra fel som rätt.
För övrigt tycker jag det är en ren spottloska i ansiktet på alla prenumeranter när Mittmedia i allt större omfattning använder sig av textrobotar, inte minst inom sporten.
Ralph Rentzsch
//
Vill du prenumerera på Jämtlands tidning, en tidning med lokala nyheter, lokala ägare och en ansvarig utgivare och ledarskribent som är brutalt uppriktig ring 072-5506601 eller klicka här