ÖSTERSUND(JT) Han har haft sparsamt med speltid i början på säsongen.
Men när han nu har fått chansen så har han också tagit den.
– Visst känns det skönt att man är på gång igen, säger Jamie Hopcutt efter måndagskvällens 3–0-seger mot Helsingborg.
Jämtlands Tidning hälsade på i Östersunds FK:s omklädningsrum dagen efter segern mot Helsingborg. En seger som tog laget till en topplacering i Allsvenskan och stämningen var förstås på topp inför träningen denna tisdag.
– Det är klart att det var en fantastiskt rolig kväll. Man är lite småtrött idag, säger Jamie Hopcutt samtidigt som han trampar på testcykeln.
Det var en match som ÖFK kunde avgöra under ett par minuter i första halvlek. Isak Ssewankambo prickade först in 1–0 efter ett inlägg av Hosam Aiesh. Bara minuter senare nickade Dino Islamovic in 2–0 då Jamie Hopcutt hittade Islamovic i straffområdet.
Helsingborg klev in i andra halvlek i jakten på en reducering, men utan att lyckas.
När några minuter återstod av matchen ropade speakern ut att priset som ÖFK:s bästa spelare skulle gå till Jamie Hopcutt.
– Jo, jag hörde ju att speakern berättade att jag var utnämnd till matchens lirare. Det är klart att det kändes kul att få bli uppskattad för att man gör en bra match.
Strax efter meddelandet i högtalarna slog Hopcutt till. Han fastställde resultatet till 3–0 efter ett härligt volleyskott.
– Det blev en perfekt träff och roligt förstås att få göra ett sånt mål. Men jag var rätt sliten i kroppen så det skottet hade kunnat slutat med att jag hade fått kramp, säger Hoputt och skrattar.
Nu ligger fyra lag i den Allsvenska toppen med 11 poäng. ÖFK är ett av dessa.
– Jag hörde att det är den bästa starten någonsin för ÖFK och det är skönt att få inleda så starkt. Nu väntar ett tufft matchschema så det gäller bara att fokusera på nästa match. Nu är det Kalmar härnäst på bortaplan. Vi brukar ha det rätt tufft på deras gräs, men vi gör det vi kan för att få med oss tre poäng.
Efter mycket skador och många matcher på bänken ser nu Jamie Hopcutt ut att gå mot en stark säsong.
– Jag kan bara hoppas på att jag får vara skadefri. Jag känner mig starkare och i bättre form än jag gjort på väldigt länge så det kan bli en rolig sommar.
Nu hoppas Hopcutt på att publiken återvänder till Jämtkraft Arena. Än så länge har det bara varit drygt 4000 personer på hemmamatcherna.
– Vi har ju blivit lite vana att spela för 6000 så jag hoppas att det blir så igen. Många kanske var osäkra på laget inför den här säsongen. Men om vi fortsätter att spela den fotboll vi gjorde mot Helsingborg i måndags så hoppas jag publiken växer De är oerhört viktiga för oss, säger Jamie Hopcutt.
PATRICK SJÖÖ
Bild
Jamie Hopcutt är tillbaka på allvar i ÖFK-tröjan. Han gjorde 3–0-målet mot Helsingborg i måndags och utnämndes till matchens lirare. Nu är ÖFK med i den absoluta serietoppen.
Foto ÖFK