ÖSTERSUND(JT) Stort intresse för skateboardåkning i Östersund. Många kommer på familjekvällar!
Östersunds brädklubb är en knappt två år gammal förening som arbetar för aktiv skate- och snowboardkultur i Östersund med omnejd.  I februari fick stan en 600 kvadratmeter stor skatehall som gjorts i ordning med stöd från kommunen och Diös fastigheter.  När föreningen tidigare haft olika events har intresset varit så pass stort att det har behövts en lokal.
Ideella krafter har hjälpts åt att bygga upp en skejtpark med lika ideellt virke eftersom folk vill skejta året om.
Magnus Lindström och Daniel Roos är två frontfigurer i föreningen. Sedan i fjol har de haft familjeträffar där barn får åka bräda tillsammans med sina föräldrar.  Familjeträffarna har varit mycket populära ända sedan de startade. På den allra första träffen, när det ännu inte fanns någon lokal, dök det upp ett 20-tal personer och efter den har intresset bara blivit större och större. Syftet med familjeträffarna är inte att träna och bli bra på att åka bräda utan att barnen ska ha kul.  Varken föräldrarna eller barnen behöver kunna åka. Det är bara att komma dit, låna gratis utrustning och köra på måndagskvällarna.
–Vi som har föreningen har barn själva. Grejen var ju att vi skulle träffas och skejta med våra barn. Då skapade vi familjeskate för att inte behöva ha en ledare utan vem som helst kan komma och så är föräldrarna ansvariga för sina barn. Det är en bra form att ha från början, berättar Daniel Roos.
Det verkar sannerligen vara ett vinnande koncept. De senaste två gångerna har antalet skejtsugna barn och föräldrar varit cirka 50 stycken. Den allra yngsta skejtaren som var med på måndagens familjeträff är inte ens två år gammal, men åkte med pappa på brädan och var jättelycklig.
–Vi har knappt haft någon annonsering och det är fullt, berättar Magnus Lindström.
Magnus och Daniel talar även om att de så småningom vill starta en tränarledd grupp för de lite äldre barnen som kommit lite längre med sitt skejtande. De vill också se till att det byggs bra betonganläggningar så att det ska bli mer attraktivt att skejta utomhus för alla som vill göra det.
–Vi tror att vi fyller ett ganska stort vacum så vi hoppas ju på ett stort engagemang från kommunen nu till hösten så att vi kan fortsätta att utveckla brädkulturen. Vi vill utveckla föreningen tillsammans med kommunen, summerar Magnus Lindström.
TEXT & BILD
Stina Millner Palmqvist
Vill du läsa fler intressanta artiklar? Prenumerera du också!
[vfb id=1]