Tror sig veta vilka som ligger bakom

HEDE(JT) För ett år sedan invigdes den nya påkostade lekparken i Hede. Till alla barns och föräldrars glädje. Men idag är det inte lika muntert.
— Det är rent bedrövligt. Hur helsicke kan folk stjäla gungor?
Det undrar en av många irriterade bybor när man upptäckte att någon/några varit framme och snott prylar på lekparken. En anläggning som hittills varit förskonad från vandalisering och stölder under det år den varit i bruk. Det var Härjedalens kommun som tillsammans med Hede företagargrupp som såg till att det hela kom på plats. Ett område på Hede camping användes och i anslutning av lekparken byggdes ett fint utegym och rastplats för hundar. Totalt sett en satsning på flera 100 000 kronor och till glädje för bybor och besökare.
— Naturligtvis hade vi hoppats att klara oss undan stölder och sabotage. Att det finns de som stjäl prylar från barnen känns långt ifrån bra, säger Svenne Grinde i företagargruppens styrelse.
När det handlar om utrustning till lekplatser är det inte billigt. En av gungorna som stals kostar 16 000 kronor, inklusive kätting.
Enligt Svenne Grinde har man hittills inte gjort någon polisanmälan.
— Nej, vi har fått vissa vittnesuppgifter vilket gör att vi hoppas att de som stulit tar sig i kragen och lämnar tillbaka prylarna.
HÅKAN PERSSON
[su_divider divider_color=”#ff890d” size=”10″ margin=”10″]
Denna och många fler artiklar kan du läsa i senaste e-tidningen! (Obs, kräver inlogg)