Ekonomisk förening har gett positiv utveckling

KYRKTÅSJÖ (JT) Arvsfonden har beviljat 1 284 000 kronor till Tåsjöbergets Fritidsanläggningar Ekonomiska Förening. Pengarna ska användas till att bygga en multiarena i Kyrktåsjö. Nu återstår bara jobbet, konstaterar Sven-Olof Lindman som är ordförande i föreningen.
– Föreningen är en paraplyorganisation som arbetar för att hålla bygden levande. Vi fick ett önskemål från ungdomarna i skolan och föräldrar om att utveckla skolgården. Vi pratade ihop oss med andra föreningar och gjorde en ansökan. Egentligen var vi inte så hoppfulla, det är lite speciellt med en förening i glesbygd. Det blir en konstgräsplan mitt i byn på skolgården i Kyrktåsjö. Det är inte en yta bara för fotboll, utan det ska också bli en klätterställning och utrustning för parkour, berättar Sven-Olof Lindman.
– Föreningen är gammal och vi har under årens lopp tagit över fritidsanläggningen på Tåsjöberget från kommunen och utvecklat anläggningen där. När kommunen ville riva fastigheter i Kyrktåsjö köpte vi i stället hela beståndet med 42 lägenheter. Det har gått jättebra, och 80-90% är uthyrt, säger Sven-Olof.
Han har mer att säga om vad föreningen lyckats med. Gemensamt med Jämtvärme och kommunen blev det fjärrvärme till Kyrktåsjö. 2014 köptes skolan som skulle rivas – nu hyrs den ut till skolverksamheten.
– Det finns en stark vi-känsla i byn och flera föreningar gick ihop för att söka till multiarenan. Den är inte bara för skolan, utan för fritiden. Det blir en mötesplats för lek och rörelse i glesbygden.
Vi hoppas komma igång med arbetet under juni-juli när det är sommarlov, och att det ska vara klart i slutet av augusti, säger Sven-Olof Lindman.
Konstgräsplanen ska bli 20 x 40 meter och kunskapen att anlägga finns hos Janne Ottosson i Strömsund.
Trakten har lyckats med ett konstycke igen. Det kommer att finnas två konstgräsplaner inom gångavstånd. För några år sedan fick IFK Kyrktåsjö bidrag för att göra i ordning en konstgräsplan för fotboll.
Inger Kraft Etzler
[su_divider divider_color=”#ff890d” size=”10″ margin=”10″]
Denna och många fler artiklar kan du läsa i senaste e-tidningen! (Obs, kräver inlogg)