Tvist mellan fastighetsbolag i Hoting

HOTING (JT) Utpressning och maffiametoder anser Bo Axelsson, VD för Inabäcken Fastigheter AB, att Strömsunds Hyresbostäder, SHB ägnar sig åt. Fastigheten på Storgatan 31 i Hoting köptes i våras för att ge bostäder åt företagets bärplockare.
Värme och vatten kommer från huset bredvid som ägs av SHB. Bolaget har nu lämnat ett avtal som innebär att det fr o m 1 juli inte längre kommer att levereras enligt det gamla sekundäravtalet som tidigare ägare hade.
Bo Axelsson är fast i sin övertygelse att SHB:s VD Stefan Jönsson är ute på hal is när han sagt upp avtalet om vatten och värme till fastigheten som Axelsson köpte förra året.
– Vi betalar räkningarna, vad är problemet? Dessutom vill SHB sälja grannfastigheten och då skulle problemet med värme och vatten vara ur världen. Det är utpressning anser jag, säger Bo Axelsson.
[su_quote cite=”Bo Axelsson”]Det är utpressning anser jag[/su_quote]
– Leveranserna kommer att upphöra, det finns inget avtal, men jag anser att vi har givit god respit för Bo Axelsson att lösa saken. Det är absolut inte maffiametoder eller utpressning. Jag gav ett alternativ med möjligheten att köpa grannfastigheten på Storgatan 33 till marknadsvärde och till samma pris som de själva gav för Storgatan 31. Det är en lösning. Jämtlandsvärme distribuerar värme, SHB sysslar inte med distribution av värme och vatten. Det är en olycklig lösning för oss, dessutom en osäkerhet om fastigheten skulle säljas vidare. Det är ett högriskprojekt för oss och är en jätteosäker affär. Vi vill kliva ur det och vi har ett muntligt avtal om att den tillfälliga leveransen ska upphöra sista juni. Jag förstår om man blir upprörd och att man inte gillar det man hör, men vi har givit rimlig tid att hitta en lösning anser jag, säger Stefan Jönsson. Han tillägger att en försäljning också skulle ge medel att underhålla SHBs andra fastigheter.
– Jag kommer att gå till domstol om vatten och värme stängs av. Det fanns ett sekundäravtal med tidigare ägare. Varför kan inte det fortsätta att gälla?  SHB har inget avtal med oss, jag har inte skrivit under. SHB har ställt oss i en gisslansituation med förslaget att köpa grannfastigheten. Vi lever inte på att hyra ut åt bärplockare, vi köper och säljer bär. Bärplockarna ger dessutom ett mervärde åt Hoting när de t ex handlar på orten, säger Bo Axelsson och ifrågasätter om det är moraliskt riktigt av ett kommunalägt bolag att göra så här
Ord står mot ord – finns avtal eller inte? VD versus VD.  Båda parter har anlitat juridisk expertis.
– Vi ska inte syssla med detta, vi har inget avtal och har givit god tidsfrist för Inabäcken att ordna värmekälla själva, säger Stefan Jönsson.
– Maffiametoder och utpressning, säger Bo Axelsson.
INGER KRAFT ETZLER
[su_divider text=”Tillbaka till sidans topp” divider_color=”#ff890d” size=”10″ margin=”10″]
Denna och många fler artiklar kan du läsa i senaste Jämtlands Tidning! (Obs, kräver inlogg)