På grund av ett teknisk misstag kom ett gammalt travtips in i dagens tidning.
Här är det rätta.
Backegubben spik i en öppen och spännande V4-omgång!
Nu på måndag är det travdags på Östersundstravet igen. Dagen efter årets största travhändelse i Sverige, Elitloppshelgen på Solvalla. Men det är ändå riktigt bra startfält som bjuds och loppen är dessutom öppna på förhand, så det kommer att bli en spännande och förhoppningsvis en bra lunchomgång. Det är lunchtrav på måndag vilket innebär att det är V4 som är huvudspelet. Start för första V4-loppet är 12.20, DD-start (lopp 2 och 3) är 12.41, och V5-spelet som börjar i lopp 5 beräknas starta kl. 13.44.
Omgångens spikförslag kommer direkt i den första avdelningen, detta i form av Björn Karlsson-tränade 4 Backegubben som utan tvekan är bästa hästen i loppet, men han är inte helt att lita på då han galopperat i några starter på slutet. Felfri tycker jag att han är stenklar! Spik! Lycka till med spelet!
Lopp 1. V4-Avd 1. Start ca 12.20.
Det är öppna och fina lopp inom V4-omgången och då de övriga loppen ser mera svårlösta ut på förhand, så kommer omgångens spikförslag redan i första avdelningen. Spikförslaget är 4 Backebubben som också torde bli omgångens mest streckade häst på tidigare visad kapacitet. Backegubben står perfekt inne i detta lopp och möter också överkomligt motstånd. Han får dock inte galoppera bort sig, då blir nog uppgiften för svår. Backegubben är inte helt att lita på men fartmässigt tror jag ingen rår på honom. Han har vunnit 9 av sina 22 starter så här långt och han har dessutom visat fin form på slutet. Toppchans till ny seger bara han sköter sig. Jag spikar! Om han sviker är loppet vidöppet. 1 Norrlands Scott måste räknas tidigt då han är bra inne i loppet och har bästa läget. 7 El Viktor är en segervan herre som också visat form på slutet utan att få vinna. Bra läge och kusk här. Räknas tidigt liksom 9 Hibo Faksen som vann på bra sätt i årsdebuten samt fartfyllda 3 Minessa.
Chansvärdering: 4 – 7 – 1 – 9 – 3.
Lopp 2. V4-Avd 2. Start ca 12.41.
Jämnt och riktigt bra lopp. Vinnartipset till formtoppade 2 B.B.S.Jhonny som varit toppfin i de senaste starterna. Bra inne i loppet och har ett perfekt läge. Har mött tuffare motstånd på slutet och måste ses med toppchans här. 1 Scarpetta har också visat toppform på slutet. Kommer från imponerande seger på topptid. Har bästa läget här och måste räknas med chans igen. 4 Staro Kickback kan mycket i ljusa stunder och är rätt inne i loppet. Bra läge men hur är det med formen. Rolig outsider liksom stallkamraten 8 Jack Zon som varit väldigt bra på slutet. Synd på läget här bara. 7 Dragon Powerfly måste också få ett streck. Han gör spännande debut för Bergh den 21 maj, kolla resultatet. Rolig rysare. Även hemmahästen 3 Noel Face är värd ett streck för dom som garderar loppet.
Chansvärdering: 2 – 1 – 4 – 7 – 8.
Lopp 3. V4-Avd 3. Start ca 13.02.
Öppet och jämnt stolopp där jag ger tipsnicken till 7 Secret Of Joy. Hon har gjort det väldigt bra på slutet och håller finfin form. Har dessutom ett perfekt läge här med startspecialisten Rikard Skoglund i vagnen. Kommer hon till ledningen kan hon bli svårslagen. Bra chans. 10 Chacha Sisu har visat bra form hela våren och fick fin utdelning senast då hon vann på väldigt bra sätt på en väldigt bra tid. Full form och med klaff på loppet kan hon räcka långt även här. 1 Sheherazade Face var bra senast som tvåa, har ett bra läge och kusk här. Kan vara i striden med lite klaff på loppet. Streckar även bröderna Djuse som här har 4 Lady Rubenstein (Mats Djuse), och 5 Destiny River (Magnus Djuse). Lady Rubenstein har några lopp i kroppen och blir allt bättre och kan överraska här med rätt lopp. Destiny River däremot gör årsdebut här efter lång frånvaro, men jag tycker ändå att hon kan vara loppets roliga drag på sin höga kapacitet. För er som letar skrällar, tänk då på 2 Juliana Bore och 6 Texan Rose.
Chansvärdering: 7 – 10 – 1 – 4 – 5.
Lopp 4. V4-Avd 4. Start ca 13.23.
Jämnt och spännande långlopp som V4-avslutning. Jag streckar fem av fältets hästar och ger vinnartipset till Robert Berghs 5 Zeus Dipa som vunnit tre av sina fem starter hittills i år. Är nog fältets bästa häst och felfri bör det vara en toppchans, men han är inte helt att lita på och då det är flera goda konkurrenter så väljer jag att gardera favotiten. Främst med 11 Sunes Sommar som kommer med två raka segrar på bra sätt. Ulf Eriksson kör vilket borgar för ett bra lopp. Givet garderingsstreck. Även 10 Beyond Tested tycker jag är värd ett streck. Ove har kört hästen med framgång tidigare. Se upp! 12 Noble Boy var oerhört bra ifjol och har nu två lopp i kroppen efter frånvaro. Blir allt bättre och måste räknas tidigt här. Streck även för högkapabla hemmahästen 3 Mellby Galanga.
Chansvärdering: 5 – 11 – 12 – 10 – 3.
Systemförslag, V4.
V4-1 : 4 Backegubben. Res: 7,1.
V4-2: 1,2,4,7,8. Res: 3,5.
V4-3: 1,4,5,7,10. Res: 6,2.
V4-4: 3,5,10,11,12. Res: 2,6.
Kostnad: 125 rader = 250 kr.