Det är bara era pengar som sätts på rull….
Och varför ska en bolagsstyrelse ta ansvar?
Skandalen Östersundshem rullar på. Och det fortsätter nog ett bra tag till.
Den nya styrelseordföranden Mattias Lööv flaggar i dagens tidning för att bolaget under ett antal år inte skött underhållet. Pengarna har gått till annat.
Och det är ytterligare något som kommer att beröra både hyresgästerna i Östersundshem som skattebetalarna.
Samtidigt bekräftar han att av- och nedskrivningar i bolaget för 2018 hamnar på minst 200 miljoner kronor.
Mattias Lööv ser framåt och konstaterar att det som hänt historiskt i bolaget inte varit bra för Östersundshem.
Nu ska man anställa en ny VD och få ordning på verksamheten.
Och han ser inte att de senaste veckornas avslöjanden om hur personal agerat för att bli av med den senaste VD:n kommer att försvåra rekryteringen.
Det roliga är att VD:n för H1 och styrelseordföranden Mattias Lööv inte har några som helst problem att bli intervjuad och svara på frågor.
Ni som läste förra veckans tidning vet att förra styrelseordföranden Unto Järvirova vägrar att besvara frågor kring vad som hände när VD Johannes Merbom fick lämna sin tjänst efter 4 månader.
Där var tydligen den utlösande faktorn när anställda kontaktat Uppdrag Granskning och förklarat att det fanns en spinn off på Kindberg och Östersundshem.
När då Uppdrag Granskning sedan ringer Unto Järvirova slutar det med att VD får sluta omedelbart.
Kanske förståeligt med tanke på att Järvirova för inte så många år sedan var huvudperson i ett helt program hos Uppdrag Granskning. Där han som VD för ett kommunalt bolag i Staffanstorp varit med och representerat för hundratusentals kronor i Cannes.
Och då ville han väl absolut inte riskera att hamna under deras lupp en gång till.
Efter att ha studerat fallet med Johannes Merbom måste jag säga att hela den affären är extremt dåligt skött. Så dåligt att det antagligen kan kosta kommunen betydligt mer än den miljon i avgångsvederlag och lön som Merbom kostat hittills.
Hade jag varit i hans kläder hade jag nämligen stämt kommunen.
Han har ju utan någon som helst bevisning från bolaget hängts ut i media som en klandervärd chef, klandervärd utifrån sexistiska förtecken!
Jag anser också att detta är så dåligt handlagt att det borde få konsekvenser både för förra styrelseordföranden Unto Järvirova som hela övergångsstyrelsen.
Nu tror jag inte att de politiker som ingick, bland annat kommunalrådet Bosse Svensson tycker att de behöver ta något ansvar.
Utan notan får som vanligt tas av hyresgästerna i Östersundshem och i slutänden, skattebetalarna.