Häromdagen dristade jag mig till att konstatera att Jämtlands Tidning varje fredag hade gott om nyheter som ÖP och LT dagarna efteråt plockat upp.
Det tyckte journalisten Stefan Nolervik var oseröst, hånfullt och nedlåtande mot journalisterna i ÖP och LT i ett inlägg på Facebok.
Stefan är för övrigt en av de få journalisterna i länet som kan skriva en lång text så att den faktiskt är intressant och läsvärd, och det om vad som helst.
Nu håller jag inte med honom, LT och ÖP har misskötts i åratal av ägarna. Något som också gått ut över redaktionernas möjlighet att bedriva bevakning.
Lokalbevakningen i länets kommuner utanför Östersund är riktigt dålig. Och det säger inte bara jag utan många som bor i dessa kommuner.
Att vi nu satsat på lokalbevakning utanför Östersund har också gett oss inte bara nya prenumeranter utan också en jämn ström av nyheter från Åre, Ragunda, Strömsund. Berg, Härjedalen. Bräcke och Krokom.
När det gäller ÖP och LT:s digitala sidor så uppdateras de hela tiden med innehållet i den ström av pressmeddelanden som sköljer över redaktionerna, fyll på med material från polis, åklagare och räddningstjänst och krydda med material från kommunernas hemsidor. Red sedan blandningen med lite byråmaterial, inrikes och utrikes, lite nyheter från Ljusdal och Gävle och tester av stavmixrar eller bilbatterier.
Voila, en tunn och fadd nyhetssoppa som allt färre länsbor anser är värd över 3000 kr om året. Speciellt när den repriseras tre dagar senare i papperstidningen.
Jag kan också använda uttrycket oseröst, hånfullt och nedlåtande, men då i hur de gamla etablerade lokaltidningarna behandlar sina trogna prenumeranter.
För övrigt så talar det väl för sig själv att Jämtlands Tidning med en bråkdel, ja promille av ovanstående tidningars resurser klarar av att varje vecka hitta nyheter som dom inte har.
Jag ska tala klarspråk, vi är, om jag räknar in deltider och frilansare, tre (3) journalistiska heltidstjänster att jämföra med ca 50 totalt på ÖP och LT.
Vi har på arton månader byggt upp något som tog ÖP och LT 130 respektive 90 år att bygga upp. Deras ägare har sedan på tio år rivit ner och urholkat sina produkter.
Länsborna förtjänar lokal bevakning.
Det får ni hos oss, prenumerera för 650 kr helår så hjälper ni oss att bli bäst i länet!
Trevlig Helg
//
Vill du prenumerera på Jämtlands tidning, en tidning med lokala nyheter, lokala ägare och en ansvarig utgivare och ledarskribent som är brutalt uppriktig ring 072-5506601 eller klicka här