Äntligen bygglov för ICA i Mörsil

MÖRSIL (JT) Kommer du ihåg ICA-handlaren Erik Lindgren i Mörsil, som vi skrev om i augusti? Nu har han fått sitt efterlängtade bygglov!
För några dagar sedan befann Erik sig på en nätverksträff tillsammans med andra ICA-handlare. De kände mycket väl till hans historia. Lämpligt nog var det då som mejlet från Åre kommun damp ned bland hans epost.
– Det blev stående ovationer! Jag fick dock läsa det flera gånger för att försäkra mig om att det inte var någon hake i det, vilket jag nästan förväntat mig. Men jag kan inte tolka det på annat sätt än att jag nu fått bygglovet.
– Mina anställda och kunderna i affären är förstås lika glada dom!
Det blev också många gilla-markeringar på facebook-gruppen. I den har ICA Mörsil 1600 medlemmar, vilket är bra med tanke på att det bara bor 800 i tätorten.
I fem och ett halvt år har han drivit ICA-affären och när han köpte fastigheten så började han genast planera en förnyelse och utbyggnad då underhållet var mycket eftersatt. Men det blev en seg historia som involverade överklagande, långdragna förhandlingar för att köpa den angränsande ödetomten, två nya detaljplaner, Länsstyrelsen, ett stort antal detaljfrågor från Åre kommun, med mera.
Vad händer nu?
– Det är nu som allt jobb börjar! Till att börja med så behöver få en prislapp på projektet och fatta massor av beslut. Det kommer att vara väldigt mycket som ska ske, men det måste ske i rätt ordning för att vi ska kunna hålla butiken öppen under renoverandet. Men som tur är har jag bra hjälp. Jag litar på hjälp både från ICA och lokala hantverkare.
– Vi siktar på att sätta igång till våren, säger en glad Erik Lindgren,
LOTTE MJÖBERG