ALMÅSA (JT) Det blev dramatiskt i Almåsa i morse. Kalle Bäckwall som driver Almåsa Fritid försökte åtgärda några rör som var sönder. Det slutade med att polis tillkallades.
Tidigt i morse började en grävmaskin att gräva för att åtgärda ett vattenrör som var sönder och som försörjer snökanonerna till skidanläggningen i Almåsa. Kalle Bäckwall, ägare av anläggningen, valde att åtgärda problemet som de dragits med sedan i oktober förra året.
– Det var sista chansen att rädda driften av anläggningen i vinter. Marken där vi har grävt ligger på en vägsamfällighet, på en gammal allmänning, säger Kalle Bäckwall.
Han tog hjälp av bönderna i närheten för att få hjälp att lyfta bort höbalarna som täckte marken där de misstänkte att röret var trasigt.

– Det här var vad vi fann när vi grävde upp, säger Kalle Bäckwall.

– När vi grävde upp hittade vi orsaken till läckaget, någon har kapat bort cirka två decimeter av röret och det ligger plasthinkar i rören för att det inte ska komma jord i röret. Någon har varit där och förstört, säger han.
Kalle Bäckwall ringde polisen och anmälde grov skadegörelse, en stund senare ringde han polisen i ett annat ärende. En person i traktor dök upp på platsen.
­
 
 
– Vi kände oss hotade när han försökte köra över oss med traktorn och jag ringde då polisen.
Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot. Personen i traktor ombads av polisen att lämna platsen och Kalle Bäckwall får nu åtgärda och laga röret.
Peo Eriksson, platschef på Almåsa Fritid och Kalle Bäckwall som äger anläggningen kan nu åtgärda det felande röret.
– Nu hinner vi igång snökanonerna till skidtävlingarna, säger Kalle Bäckwall.

Personen i traktorn säger till JT om anledningen till att inte Almåsa Fritid fått gått in och laga röret:
– De har inte rätt att vara på min mark och de saknar tillstånd för vattenverksamheten, säger han.
TEXT OcH BILD
SUSANNE KVARNLÖF