Femteklassare från Östersund och Funäsdalen vann första tävlingarna

ÖSTERSUND (JT) Vecka tre var det kvartsfinal i tävlingen Vi i femman, både den 14 och den 16 januari. På tisdagen den 14 januari tävlade Häggenås skola 5A mot Norra skolan 5B. Det var Alma Djurberg och Selmer Sundin från Häggenås skola och Sophie Grahn och Milosz Golebiowski från Norra skolan.
Båda lagen var väldigt duktiga, men i slutändan så vann ändå Norra skolan med poängen 39–31. Efter tävlingen fick jag chansen att intervjua vinnarna. Sophie Grahn tyckte att det var kul att de hade vunnit och sa att det kändes jättebra. Hon hade inte trott att de skulle vinna. Jag fick även prata med Milosz Golebiowski även han var glad över att de hade vunnit. De tänker träna ännu mer inför semifinalen.
Sedan på torsdagen den 16 januari var det Vallaskolan 5A som tävlade mot Funäsdalens skola 5A. Alma Jakobsson och Erik Forsberg från Vallaskolan och Harry Berggren Dabrowski och Gabriela Sanchez Myhr från Funäsdalens skola. Även här gick det mycket bra för lagen. Vinnarna blev dock Funäsdalens skola, de vann med 36–24.
Även här fick jag intervjua vinnarna. Harry Berggren Dabrowski tyckte att geografifrågorna var lite svårare men att det var kul att de vann i slutet. Gabriela Sanchez Myhr fick jag också prata med. Hon tyckte att det var jättekul att de vann och ska kolla ännu fler nyheter och träna ännu mer inför semifinalen. Om 2 veckor ska Sophie Grahn och Milosz Golebiowski från Norra skolan 5B möta Harry Berggren Dabrowski och Gabriela Sanchez Myhr Funäsdalens skola 5A i en semifinal.
ALEXANDRA TUNÓN
[su_divider text=”Tillbaka till sidans topp” divider_color=”#ff890d” size=”10″ margin=”10″]
Denna artikel och många fler kan du läsa i senaste e-tidningen! (Obs! Kräver inlogg)