Tredje gången i år

BRÄCKE (JT) Inbrotten fortsätter i Bräcke. Förra veckan råkade en villa ut för inbrott för tredje gången i år.
– Men den här gången var det inga proffs. De var rätt klantiga, säger polisen Per Thelin.
Vi flera tillfällen har det skett villainbrott i Bräcke under året och det är samma villaområde som drabbats varje gång.
Vid det senaste hann inte tjuvarna få med sig något då huset har utrustats med larm och en av tjuvarna hamnade också på bild på en övervakningskamera.
– Det är saker som hände i samband med inbrottet som gör att jag är säker på att det inte var några proffs. Vi har lite uppslag att gå på också, berättar polisen Per Thelin utan att gå in närmare på bevisen.
När det gäller ett inbrott på hälsocentralen så kunde en av polisens hundar spåra tjuven.
– Han hittade spår som han följde och de slutade vid en lägenhetsdörr. Vi gjorde husrannsakan och där fann vi gods från hälsocentralen som nu är återlämnat, säger Per Thelin.
Är någon gripen för det inbrottet?
– Nej, det fanns vittnen som såg en person springa från hälsocentralen, men det var inte lägenhetsinnehavaren där vi hittade godset.
Du sa i en tidigare intervju i JT att du trodde det skulle lugna sig med inbrott i Bräcke. Vad tror du nu?
– Ja, vad ska jag säga? I det här senaste fallet känns det ganska klart att det inte är någon utländsk liga. Det här är personer som letar andra saker och de gör det inte på samma sätt som de som är vana att göra inbrott. Men jag säger också som jag sa senast. Var nyfiken på personer som rör sig i ditt bostadsområde.
PATRICK SJÖÖ